13.8.12

Η ημέρα του Δεκαπενταύγουστου και ο κύβος (νοητική πραγματικότητα) που ερρίφθη.


Το μυητικό ταξίδι της ανθρωπότητας (και μαζί και το δικό σου..) συνεχίζεται ή καλύτερα τώρα αρχίζει να γίνεται πιο ξεκάθαρο μέσα από τη σκληρή πραγματικότητα.

Η Τετάρτη 15 Αυγούστου είναι μια ιδιαίτερη μέρα αστρολογικά μιας και την ημέρα αυτή κλείνει η όψη συνόδου Άρη-Κρόνου, η Σελήνη από τον Καρκίνο τετραγωνίζει τη σύνοδο αυτή και η Αφροδίτη αντιτίθεται στον Πλούτωνα, ενεργοποιώντας ταυτόχρονα σχηματισμό Τ-τετραγώνου με τον Ουρανό. Ταυτόχρονα, ο Χείρωνας θα εξιτάρει ενεργειακά τον σχηματισμό κάνοντας όψεις και με τους τρεις παράγοντες του Τ-τετραγώνου ( ημιεξάγωνο προς τον Ουρανό, εξάγωνο με τον Πλούτωνα και τρίγωνο με την Αφροδίτη).


Μια στιγμή που κορυφώνονται οι ενέργειες των τελευταίων ημερών, με αποτέλεσμα να μπορέσουμε να δούμε μέσα από τα γεγονότα της πραγματικότητας το αποτέλεσμα των πράξεών μας παίρνοντας μια επιβεβαίωση ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο ή καταλαβαίνοντας ότι πρέπει να διαφοροποιήσουμε χειρισμούς και διαδρομή.
Όλοι οι μεταφυσικοί μιλάμε καιρό τώρα για την αλλαγή που έρχεται και για το shift of consciousness που καλείται η ανθρωπότητα να κάνει

Να (ακόμη) μια ευκαιρία λοιπόν 
(αυτή τη φορά με τη βοήθεια της Παναγίας για τους θρησκευόμενους..) 
για να το πράξεις!



Άρης-Κρόνος και το σεληνιακό εμπόδιο .
Ο Κρόνος μιλάει για τέλος. Πλανήτης που φέρνει την τελείωση και τη σταθεροποίηση σε κάποιο θέμα. Ο τελευταίος πλανήτης του ορατού με το μάτι ηλιακού συστήματος. Σε παλιότερα ερμηνευτικά αστρολογικά συστήματα ήταν πλανήτης που σχετιζόταν με τη μαγεία και τη μύηση. Ο Άρης (ενέργεια δράσης) συναντώντας τον Κρόνο, αντιστέκεται σε αυτό το τέλος και το αντιμάχεται αλλά δεχόμενος τον περιορισμό του εξηρμένου Κρόνου στο Ζυγό , αναγκάζεται να δεχτεί το τέλος. Η σύνοδος αυτή μιλάει στην ουσία για το τέλος της αντίστασης. Ο Δεκαπενταύγουστος εξάλλου είναι ο εορτασμός του θανάτου της Παναγίας. Το τέλος της ένσαρκης ζωής και η άνοδος σε πνευματικό επίπεδο. Το τέλος της αντίστασης λοιπόν,  αντίσταση σε τι όμως;
Το σαβικό σύμβολο για τη μοίρα που γίνεται η σύνοδος μιλάει για ένα ‘φθινοπωρινό φύλλο που πέφτει’ και για έναν ‘προσκυνητή’ που από την εικόνα αυτή ‘συνειδητοποιεί το μυστήριο της ζωής και του θανάτου’.
Το ‘Κάτι’ συζητάει με τον εαυτό του και δέχεται να σταματήσει την αντίσταση. Αυτό το ‘Κάτι’ συνειδητοποιεί το τέλος της αντίστασης ακριβώς την επόμενη ημέρα, στις 16 του μήνα, όταν ο Ήλιος εξαγωνίζει τη σύνοδο. Αυτό το ‘Κάτι’ είμαστε εμείς και μια ευκαιρία παρουσιάζεται στην ηλιακή μας συνειδητότητα να καταλάβουμε και να δεχτούμε αυτό που είμαστε, αυτό που γίνεται και το ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια χρόνου για περισσότερη αδράνεια και ύπνο. Το τέλος της εσωτερικής αντίστασης στην πραγματικότητα και το τέλος της εξωτερικής αντίστασης στην σοφή προσαρμογή στις καταστάσεις.
Το ‘Κάτι’ που είσαι αναγνωρίζει ότι πρέπει να δράσεις πλέον, να εφαρμόσεις πρακτικά και όχι θεωρητικά (σαν ακόμη ένα status update στο Facebook) τις αποφάσεις που έχεις καιρό τώρα πάρει, χωρίς αναβολή και καθυστέρηση. 
Η μοίρα που γίνεται η σύνοδος στην ιατρική αστρολογία συνδέεται με το κυκλοφορικό σύστημα. Τι πληροφορίες άραγε μεταφέρονται μέσα από το αίμα; Κατά πόσο αυτό το ‘κάτι’ που θεωρούμε ότι είμαστε εμείς είναι όντως ‘εμείς’;
Η Σελήνη τετραγωνίζει τη σύνοδο. Η Σελήνη είναι το παρελθόν μας και οι καταβολές μας. Από τον Καρκίνο μάλιστα εντείνει περισσότερο το συναισθηματικό δέσιμό μας με τις καταβολές μας και τη δυσκολία να συνειδητοποιήσουμε τις καταστάσεις χωρίς να παρεμβληθεί το πρίσμα του συναισθήματος και της ανάγκης για ασφάλεια.
Όσο και να αντιστέκεται όμως η Σελήνη, το φθινοπωρινό ‘φύλλο’ πέφτει μπροστά από τον παρατηρητή-‘προσκυνητή’ και αυτό είναι μια πραγματικότητα και ένα δεδομένο σίγουρο όσο και ο θάνατος.


Αφροδίτη-Πλούτωνας και η χορηγία της Σελήνη.
Η αντίθεση Αφροδίτης-Πλούτωνα από την άλλη μεριά μιλάει για παιχνίδια αγάπης και εξουσίας, Η όψη φυσικά και θα επηρεάσει το πεδίο των σχέσεων. Αυτό που χτίζεται σαν ενέργεια στο ουράνιο στερέωμα αυτή τη στιγμή όμως είναι ενέργεια αποφασιστικότητας.
Αν θέλεις να τραφείς από τη χαμηλή δόνηση της όψης και να τη χρησιμοποιήσεις στο πεδίο των ερωτικών σου σχέσεων τότε hey,  you are a free person and you can do your thing. Οι θέσεις όμως της Αφροδίτης και του Πλούτωνα δε μιλάνε για έρωτα αλλά για αγάπη βαθύτερη και πνευματική. Η αποφασιστική και αποφασισμένη σύνοδος Άρη-Κρόνου σου δίνει την ευκαιρία να κάνεις το shift of consciousness που λέγαμε παραπάνω και να πάρεις τις αποφάσεις σου καταφέρνοντας να φέρεις την αλλαγή. Σε σένα, όχι στη σχέση! Στο δικό σου σπίτι-εαυτό, όχι στο μικρό σπίτι στο λιβάδι της σχέσης σου.
Ο Άρης και ο Κρόνος έχουν σαν χορηγό την Αφροδίτη. Ο Πλούτωνας τον Κρόνο και ο Ουρανός τον Άρη οπότε επιστρέφουμε και πάλι στην Αφροδίτη η οποία χορηγείται με τη σειρά της από τη Σελήνη. Το αποτέλεσμα λοιπόν θα διαμορφωθεί σίγουρα σε μεγάλο βαθμό από το φίλτρο της συναισθηματικής ασφάλειας, της ψυχικής τροφής και της ‘καρδιάς’. Φυσικό και επόμενο είναι λοιπόν, κάποιοι να μπερδέψουν τις έννοιες και να νομίσουν ότι το παιχνίδι αυτών των ημερών παίζεται στις ερωτικές σχέσεις γιατί από εκεί οι περισσότεροι ακόμη τρέφονται και αντλούν ενέργεια.
Το παιχνίδι παίζεται στη σύνοδο και στην κορυφή του Τ-τετραγώνου, τον ιδεαλιστή Ουρανό στον ατομιστή Κριό.
Χρησιμοποίησε τη δόνηση σοφά γιατί το παιχνίδι είναι στον τελευταίο γύρο. Η Σελήνη και το τετράγωνό της σε αυτή την περίπτωση μάλλον τυφλώνει παρά βοηθάει.. Οι χορηγοί μπορεί και να μην έχουν πάντα καλές προθέσεις..

Time stood still και απλανείς αστέρες.
Για τους πιο ‘προχωρημένους’ ο Άρης και ο Κρόνος βρίσκονται σε σύνοδο με τους απλανείς Σπίκα και Αρκτούρο, η Σελήνη σε σύνοδο με τον Προκύονα  το μεσημέρι του Δεκαπενταύγουστου και ο Πλούτωνας σε σύνοδο με τον Kaus Borealis.
Ο Προκύων μαζί με τη Σελήνη φέρνει ανυπομονησία, κινητικότητα, τσακωμούς με φίλους, συνεργάτες και αφεντικά. Δίνει ώθηση όμως στα μεταφυσικά ενδιαφέροντα.
Καλό θα ήταν λοιπόν να μην αφήσεις συναισθηματικές διεργασίες να σε κινήσουν αυτή τη μέρα και να μην ακούσεις τη διαίσθησή σου…Βασίσου στα γεγονότα και πάρε τις αποφάσεις σου.
Ο Πλούτωνας πάνω στον Kaus Borealis μιλάει για μια περίεργη ‘ελαστικότητα’ (πες το και διπλωματία) πίσω από την οποία κρύβεται η δύναμη να πείσουμε μέσα από την εκλογίκευση των καταστάσεων.
Πάλι λοιπόν προβάλλεται η εκλογίκευση και άρα η αποφυγή της συναισθηματικής κρίσης.
Πάγωσε για λίγο τον εσωτερικό χρόνο, μην εμπλέκεσαι στο συναίσθημα που σε πνίγει και δήλωσε καθαρά, ψύχραιμα και ξάστερα αυτό που έχεις ανάγκη χωρίς συστολή και ντροπές.


Wake up, think, smell the roses…και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: