16.6.15

Κρόνος R στον Σκορπιό από 15.6-18.09.2015

Ο Δάσκαλος επιστρέφει στο Σκοτεινό Σχολείο.
Ο Κρόνος είναι στον Τοξότη από το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκέμβρη που μας πέρασε και από τα μέσα του φετινού Μάρτη είναι ανάδρομος. Στις 15 αυτού του μήνα, συνεχίζοντας να διατρέχει προς τα πίσω τον ζωδιακό, εισέρχεται ξανά στο ζώδιο του Σκορπιού, όπου και θα παραμείνει μέχρι και τις 18 του Σεπτέμβρη. Δε θα είναι ανάδρομος όλο αυτό το διάστημα βέβαια, καθώς την πρώτη μέρα του Αυγούστου είναι στάσιμος προς ευθύδρομος στην 28η μοίρα του Σκορπιού.




Αναδρομή στο παρελθόν
Ο Κρόνος, από το 2012 που πέρασε στον Σκορπιό, κινήθηκε ανάδρομα δύο φορές και αυτή είναι η τρίτη φορά που φιλοξενείται ανάδρομος σε αυτό το ζώδιο. Τρίτη και φαρμακερή θα σκεφτείς... Ισως, για κάποιους που ακόμη δεν θέλουν να πάρουν το μάθημα που έρχεται να δώσει ο Κρόνος για τρίτη φορά από τον Σκορπιό! 
  • Η πρώτη φορά ήταν το 2013 (από 19.02 έως 07.07, κινηθηκε από την 11η έως την 4η μοίρα του Σκορπιού) και επηρέασε κυρίως τα σταθερά ζώδια και ειδικότερα όσους  είναι γεννημένοι από 23-31.01, από 23-30.04, από 26.07 έως 03.08 και από 26.10 έως 04.11 
  • Η δεύτερη φορά ήταν το 2014 (από 03.03 έως 20.07, κινηθηκε από την 23η έως την 16η μοίρα του Σκορπιού) και επηρέασε πάλι τα σταθερά ζώδια, αλλά αυτή την φορά ειδικότερα αυτούς που έχουν γεννηθεί από 04-12.02, από 06-14.05, από 08-16.08 και από 08-15.11

Επιστροφή στο παρόν
Τώρα ο Κρόνος ξαναβρίσκεται στο ζώδιο της μεταμορφωσης, της βαθειάς αλλαγής, του θανάτου και του ελέγχου και σειρά έχουν πάλι οι εκπρόσωποι του σταθερού σταυρού, αλλά αυτή την φορά όσοι έχουν γεννηθεί από 18-20.05, από 20-22.08, από 20-22.11 και από 16-18.02, αφήνοντας για λίγο να αναπνεύσουν τα μεταβλητά ζώδια (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) των πρώτων πέντε ημερών, ζώδια τα οποία όμως θα βρουν τον Κρόνο μπροστά τους αργότερα, για να ελέγξει αν έκαναν σωστά αυτό που έπρεπε να κάνουν, από τα μέσα του Σεπτέμβρη που έρχεται και μετα..

Αυτή η τρίτη αναδρομή του Κρόνου σου δίνει μια τελευταία ευκαιρία να φροντίσεις και να τακτοποιήσεις εκκρεμότητες που δημιουργήθηκαν από το φθινόπωρο του 2012 και οι οποίες έχουν να κάνουν με την θεματολογία που αναπτύσεται μέσω του συνδυασμού του συγκεκριμένου πλανήτη στο συγκεκριμένο ζώδιο. Θέματα που έχουν να κάνουν με οικονομικά, τράπεζες και εφορίες, με μαύρο χρήμα, με έλεγχο της προσωπικής ζωής του άλλου ή με τον έλεγχο της δικής σου προσωπικής ζωής από κάποιον άλλο, με τον περιορισμό της ερωτικής σου διάθεσης και του σεξ, με θέματα ταμπού σε σχέση με την σεξουαλικότητα και πολλά άλλα, τώρα καλείσαι να τα διαπραγματευτείς, με μια αίσθηση αναγκαιότητας και άγχους για να τα φέρεις εις πέρας γρήγορα και άμεσα.
 
Οδηγίες προς ναυτιλομένους
Κάνε έναν απολογισμό και σημείωσε τι έχεις πετύχει και ολοκληρώσει από τον Οκτώβριο του 2012 και ποιοί από τους στόχους σου έχουν ακόμη μείνει ανολοκλήρωτοι ή ανεπιτυχείς. Επίσης σκέψου πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον χρόνο σου με τον καλύτερο τρόπο ώστε να πετύχεις την ολοκλήρωση αυτών των στόχων ή για να επιτύχεις σε ένα σχέδιο που τρέχει αυτή την περίοδο στην ζωή σου.

Επίσης, θυμήσου τι συνέβαινε στη ζωή σου κατά το πρώτο δεκαήμερο του περασμένου Δεκέμβρη (συγκεκριμένα γύρω στις 08.12.2014) και θα δεις ότι θέματα που σε απασχολούσαν τότε, κατά την διάρκεια αυτής της αναδρομής θα σε απασχολήσουν και πάλι με τον ίδιο ή παρόμοιο τρόπο, ώστε να ξεκαθαρίσουν και να δοθει μια λύση.

Η επανείσοδος του Κρόνου στον Σκορπιό σε κάνει να επανέρχεσαι σε παλιές καταστάσεις και θα χρειαστεί να επεξεργαστείς εκ νέου το θέμα ης δομής και των ορίων όσον αφορά στην επιθυμία και στην βαθύτερη ψυχολογική ανάγκη να τραβήξεις μια κόκκινη γραμμή ανάμεσα σε σένα και στους άλλους. Τώρα σου δίνεται η ευκαιρία επίσης να ξαναδεις κάποια θέματα που μέχρι τώρα τα είχες θάψει κάτω από το χαλάκι της εξώπορτας και τώρα σε εμποδίζουν να βγεις ή να μπείς στο σπίτι σου. 

Παίζοντας με τα κύματα!
Τι πρέπει να προσέξεις αυτό το καλοκαίρι; 
  • Το πρώτο καυτό κύμα έρχεται και σε αγγίζει από τις 12 έως τις 15 Ιουλίου.  Είναι μια περίοδος που θέματα οικονομικά έρχονται σε κόντρα με την ιδεολογία σου και τα πιστεύω σου, αλλά και με τις ανάγκες που έχεις να απολαύσεις την ζωή πρακτικά και να βρεις ευχαρίστηση στην καθημερινότητά σου. Αυτό το κύμα θα το νοιώσεις καυτό στην σάρκα σου συγκεκριμένα αν είσαι σταθερό ζώδιο και έχεις γεννηθεί στα μεσα του τρίτου δεκαημέρου του ζωδίου σου.

  • Το δεύτερο κύμα έρχεται από 20 έως 25 Ιουλίου. Αυτό είναι ένα χρήσιμο κύμα για σένα καθώς θα μπορέσεις να βάλεις πιο εύκολα και χωρίς πολλά εμπόδια τάξη και όρια σε θέματα σημαντικά για σένα και που μπορεί να σχετίζονται με την συναισθηματική ασφάλεια που χρειάζεσαι και με την αποδοχή των απόψεων σου και των θεμελιωδών πιστεύω σου. Πιο εύκολη και ικανοποιητική περίοδος για τα ζώδια του Νερού που έχουν γεννηθεί στα μέσα του τρίτου δεκαημέρου και λίγο πιο απαιτητική και με προσπάθεια, αλλά με καλά αποτελέσματα, για τα παρορμητικά ζώδια και ειδικά για όσους έχουν γεννηθεί στα μέσα του τρίτου δεκαημέρου.

  • Το τρίτο κύμα είναι πιο δυνατό από τα προηγούμενα και προβλέπεται να φτάσει στην παραλία που έχεις επίλεξει κατά το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου είναι αρκετά έντονο καθώς ο Ερμής η Αφροδίτη και ο Δίας σε σύνοδο τετραγωνίζουν τον Κρόνο και ταυτόχρονα ο Άρης κάνει τρίγωνο με αυτόν.  Η ενέργεια είναι πολύ συμπυκνωμένη και οι σκέψεις, οι αποφάσεις, οι ατομικες ανάγκες και τα προσωπικά πιστεύω εκφράζονται με ένα ακρως υποκειμενικό και σταθερό τρόπο, κάτι που φέρνει δυσκολία στο να τεθούν αβίαστα και φυσικά τα θέματα που σε απασχολούν επι τάπητος και να υπάρξει ένα δημιουργικό αποτέλεσμα μέσα από ηρεμια και αρμονική συνεννόηση. Τώρα όμως είναι η στιγμή που πρέπει να παλέψεις με δύναμη, ορμή και αποφασιστικότητα για να μπορέσεις να ξεκαθαρίσεις, να θέσεις σε νέες βάσεις ή να αποδεχτείς συνειδητά θέματα που μπορεί να είχαν μαζευτεί χρόνια τώρα κάτω από το περιβόητο χαλάκι. Επηρεάζεσαι και ειναι σημαντική περίοδος για σένα αν είσαι σταθερό ζώδιο γεννημένος στο τρίτο δεκαήμερο ή αν είσαι παρορμητικό ζώδιο γενημένος τις τελευταίες πέντε μέρες .

  • Το τέταρτο κύμα έρχεται κατά το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου και θα σε πονέσει και αυτό. Είναι το τελευταίο κύμα για το καλοκαίρι και όσο ορμητικό και αν είναι, θα σου δώσει την τελική ευκαιρία να ξεκαθαρίσεις και να οριοθετήσεις καταστάσεις και να ολοκληρώσεις (με επιτυχία ή όχι είναι στοχέρι σου αυτό) τον κύκλο μαθημάτων του Κρόνου στον Σκορπιό. Ο Ήλιος τετραγωνίζει τον Κρόνο και ο Ερμής κάνει εξάγωνο, δίνοντάς σου την ευκαιρία να παλέψεις και να κυριαρχήσεις χρησιμοποιώντας την δύναμη της σκέψης σου, την αναλυτική και ψύχραιμη προσέγγιση των θεμάτων σου, την ευστροφία σου αλλά και την καλώς εννοούμενη πονηρία σου. Το διάστημα αυτό σου φέρνει γεγονότα και σε επηρεάζει πιο άμεσα αν είσαι σταθερό ή μεταβλητό ζώδιο γεννημένος τις τρεις τελευταιες μέρες .


Λυσάρι για τα ζώδια
Φυσικά το ζώδιό σου δεν είναι ολόκληρος ο χάρτης σου και η διέλευση του Κρόνου μπορεί να επηρεάζει σημαντικούς προσωπικούς πλανήτες ή σημεία του ατομικού σου χάρτη που δεν μπορούν να φανούν σε μια γενική προσέγγιση που γίνεται σε αυτό το άρθρο. Όμως, έτσι για να πάρεις μια ιδέα-μπούσουλα (αφού διάβασες τα παραπάνω) σημειώσε τα s.o.s. θέματα αυτών των καλοκαιρινών εξετάσεων και θυμήσου ότι κινδυνεύεις να μείνεις μετεξεταστέος αν είσαι γεννημένος τις τελευταίες τρεις ημέρες του ζωδίου σου. Καλή σου επιτυχία!

Για να δεις ποιά είναι τα sos θέματα για αυτό το καλοκαίρι διάβασε την συνέχεια του άρθρου στο astropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: