27.9.15

Ολική σεληνιακή έκλειψη στις 28.09.2015

Στις 28 Σεπτεμβρίου γίνεται Πανσέληνος και ταυτόχρονα ολική σεληνιακή έκλειψη στην 4η μοίρα και 40 λεπτά του άξονα Κριού-Ζυγού. Το φαινόμενο λαμβάνει χώρα στις 05:50 ώρα Ελλάδος και για τα γεωγραφικά δεδομένα της χώρας ο χάρτης που καταστρώνεται για το φαινόμενο είναι ο παρακάτω:


Από την έκλειψη θα επηρεαστούν τα παρορμητικά ζώδια και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 23-27/3, από 23-27/6, από 25-29/9 και από 25-29/12 καθώς και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες και ακμές οίκων από την 2η έως την 6η μοίρα των παρορμητικών ζωδίων. Από αντισκιά θα επηρεαστούν όσοι έχουν πλανήτη ή σημείο στην 25η μοίρα της Παρθένου ή του Ιχθύος.

Φράσεις-κλειδιά για την σεληνιακή έκλειψη

  • Επιθυμία να περπατήσουμε σε νέους, ανεξερεύνητους δρόμους.
  • Επανεξετάζουμε δυνατότητες και πιθανότητες.
  • Αναλύσουμε τα ελαττώματά μας.
  • Θέλουμε να επικοινωνήσουμε ξεκάθαρα και να ξεδιαλύνουμε καταστάσεις.
  • Αναπτύσσουμε ταλέντα. 
  • Η έμπνευση μας οδηγεί σε αυτοπεποίθηση.

Η έκλειψη συμβαίνει παράλληλα με την πρόσφατη αναδρόμηση του Ερμή, με τους σεληνιακούς δεσμούς να βρίσκονται σε κρίσιμη μοίρα καθώς ετοιμάζονται να αλλάξουν άξονα και με τον Πλούτωνα να έχει μόλις ορθοδρομήσει. Ακολουθεί και είναι εξέλιξη της ηλιακής έκλειψης που προηγήθηκε στις 13 του μήνα (βλέπε το άρθρο εδω) και εντείνει την αίσθηση και την ανάγκη να ξεκαθαρίσουν οι καταστάσεις και να προχωρήσουμε μπροστά τόσο πρακτικά όσο και ψυχολογικά.

Καταστάσεις που προετοιμάζονταν όσο ο Πλούτωνας ήταν ανάδρομος από τον περασμένο Απρίλιο και που έχουν να κάνουν με το τραπεζικό σύστημα ανάμεσα σε άλλα, τώρα θα αρχίσουν να εκδηλώνονται, να εφαρμόζονται και να υλοποιούνται.

Ο ανάδρομος Ερμής ίσως βέβαια καθυστερήσει λίγο ακόμη κάποιες εξελίξεις, στρέφοντας την ενεργεια εσωτερικά και δημιουργώντας τις συνθήκες για βαθύτερη σκέψη και καλύτερη επεξεργασία των δεδομένων όσο αφορά στην κυβέρνηση και τον οικονομικό σχεδιασμό των επόμενων μηνών και σε ατομικό επίπεδο όσο αφορά τα ξεκαθαρίσματα που θέλουμε να κάνουμε σε οικονομικά και εργασιακά θέματα.

Τα φώτα πέφτουν στον άξονα 1ου-7ου και αυτό μας προδιαθέτει για μια περίοδο που οι σχέσεις και οι συνεργασίες μας οδηγούνται σε ξεκαθαρίσματα. Τα γεγονότα και οι εξελίξεις τείνουν να μας οδηγήσουν πλέον στο να αναρωτηθούμε και να προσπαθήσουμε να διευθετήσουμε λογικά και με κάθε λεπτομέρεια τόσο τις παραμέτρους μιας σχέσης ή μιας συνεργασίας όσο και το τί περιμένουμε γενικά εμείς από μια σχέση αλλά και να μάθουμε τι περιμένει και το έτερον ήμισυ από εμάς. Το εξάγωνο του Ήλιου με τον Κρόνο, αν και αποκλίνον, θα βοηθήσει στο να υπάρξει αμοιβαία κατανόηση και υπομονή και να στραφούν οι σύντροφοι ή οι συνεργάτες στο μέλλον και σε πρακτικά και χειροπιαστά αποτελέσματα.

Σάρος 137
Κάθε έκλειψη ανήκει σε μια οικογένεια εκλείψεων που μοιράζονται κοινά χαρακτηριστικά και ίδια αστρονομική γεωμετρία. Αυτές οι οικογένειες εκλείψεων ονομάζονται κύκλοι Σάρος και ο κάθε κύκλος έχει έναν αριθμό. Για τους κύκλους Σάρος διάβασε περισσότερα εδώ. Η έκλειψη της 28ης Σεπτεμβρίου ανήκει στον κύκλο Σάρος 137. 



Η πρώτη σεληνιακή έκλειψη του κύκλου έγινε στις 17 Δεκεμβρίου 1564 και αυτός ο κύκλος θα ολοκληρωθεί με την έκλειψη που θα γίνει στις 20 Απριλίου 2953. Κάποια χαρακτηριστικά της πρώτης έκλειψης αυτού του κύκλου (πάντα η πρώτη έκλειψη ενός κύκλου Σάρος δίνει τον τόνο και το βασικό θέμα ολόκληρου του κύκλου) είναι το τετράγωνο Δία-Ουρανού και το τετράγωνο Άρη-Πλούτωνα και το ταυ-τετράγωνο που σχηματίζεται ανάμεσα σε Δια-Πλούτωνα και με κορυφή την σύνοδο Άρη-Ουρανού. Αναπτύσσονται λοιπόν σε αυτόν τον κύκλο θέματα που έχουν να κάνουν με διαδικασίες επέκτασης της επιρροής μέσα από χειρισμούς, βίαιες τακτικές που προκαλούν σοκ και απόλυτες πολιτικές εξαναγκασμού.


Αν θες να μάθεις πώς επηρεάζει η έκλειψη το ζώδιό σου συνέχισε την ανάγνωση του άρθρου στο astropedia.gr
να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα μοναδικό σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: