12.10.15

Νέα Σελήνη στον Ζυγό στις 13.10.2015

Στις 13 Οκτωβρίου και στις 03:05 έχουμε την νέα Σελήνη του μήνα που γίνεται στην 19η μοίρα του Ζυγού. Για τα γεωγραφικά δεδομένα της Ελλάδας ο χάρτης που καταστρώνεται για το φαινόμενο είναι ο παρακάτω:


Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού (Κριοί-Καρκίνοι-Ζυγοί-Αιγόκεροι) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 8-12/01, από 7-11/04, από 10-14/07 και από 10-14/10. Γενικότερα επηρεάζονται όσοι έχουν πλανήτες ή προσωπικά σημεία από την 17η έως την 21η μοίρα των παρορμητικών ζωδίων και από αντισκιά επηρεάζονται όσοι έχουν πλανήτες ή σημεία στην 10η μοίρα της Παρθένου ή των Ιχθύων.


Φράσεις-κλειδιά για την νέα Σελήνη του Οκτωβρίου
  • κοινωνική απροσεξία
  • ανάγκη να αναλάβουμε ευθύνες για λανθασμένη συμπεριφορά
  • τιθασεύοντας την εσωτερική φλόγα
  • χρήση της διαίσθησης με πρακτικό τρόπο
  • ικανότητα πρόβλεψης και πρόνοιας για μια επερχόμενη κρίση
  • ενοποίηση της υλικής και της πνευματικής φύσης
  • γνώση της ανώτερης δύναμης ή της δύναμης του εαυτού

Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη του Νοέμβρη. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μεσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, από τις 13 δηλαδή του μήνα και μέχρι τις 28 Οκτωβρίου. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά ειναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως.

Μια νέα Σελήνη στο ζώδιο του Ζυγού μιλάει για καινούργιες σχέσεις και συνεργασίες που αρχίζουν να έρχονται σιγά-σιγά στην πραγματικότητά μας και για την ανάγκη μας να αρχίσουμε να δημιουργούμε την ισορροπία και την αρμονία μέσα στις σχέσεις μας. Από τον 3ο οίκο του χάρτη αυτές οι σχέσεις και η αρμονία που καλούμαστε να φέρουμε δεν περιορίζονται αποκλειστικά στα αισθηματικά μας ή στα επαγγελματικά μας, αλλά επεκτείνονται σε ό,τι μας περιβάλλει και μας αφορά άμεσα, στις σχέσεις με τα αδέλφια μας ή με τους κοντινούς μας συγγενείς για παράδειγμα.

Είναι η πρώτη ''νορμάλ'' νέα Σελήνη μετα την περίοδο των εκλείψεων. Οι δύο προηγούμενες εκλείψεις έκαναν αναφορά σε θέματα σχέσεων, θέμα που συνεχίζεται και σε αυτή την νέα Σελήνη μέσα από αρκετές ενδείξεις (Σελήνη στον Ζυγό, τονισμένος Ουρανός κύριος του εβδόμου, Δίας κυβερνήτης του πέμπτου και γωνιακος). Η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Άρη από ζωδιακό μήκος είναι ακόμη ανοιχτή, αλλά οι πλανήτες είναι σε πολύ στενή παραλληλία, είναι γωνιακοί στον χάρτη και η από ζωδιακό μήκος σύνοδός τους θα τελειοποιηθεί μέσα στον τρέχοντα σεληνιακό κύκλο και συγκεκριμένα  πάνω στο τρίτο τέταρτο της Σελήνης.

Η Αφροδίτη είναι σημαντική στον χάρτη του φαινομένου μιας και είναι ο κυβερνήτης της νέας Σελήνης, ελέγχει το μεσουράνημα και βρίσκεται γωνιακή στον πρώτο οίκο. Έχει φρεσκοπεράσει στην Παρθένο και ακόμη επεξεργάζεται ένα καινούργιο περιβάλλον το οποίο μάλιστα δεν είναι το ιδανικότερο γι'αυτήν. Αρχίζει και κλείνει την αντίθεση της με τον Ποσειδώνα και το επόμενο διάστημα στα αισθηματικά μας θέματα θα χρειαστεί να είμαστε προσεκτικοί καθώς πολλά από αυτά που αισθανόμαστε ή από αυτά που ο σύντροφος μας λέει, μπορεί και να μην είναι απόλυτα ξεκάθαρα και αληθή και κάποιον λάκκο να έχει η φάβα κατα την λαϊκή ρήση.

Η αντίθεση του Άρη με τον Ποσειδώνα ενισχύει το παραπάνω και μας λέει ότι το να μην ψαξουμε να βρουμε την αληθεια και το να καταπίνουμε αμάσητα τα λόγια και τις υποσχέσεις κάποιου μπορεί και να έχει άσχημα αποτελέσματα, με την απογοήτευση ίσως να είναι το λιγότερο από τα κακά. Επίσης, μιας που η νέα Σελήνη έχει να κάνει με ξεκινήματα καινούργιων σχέσεων, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατι οι αντιθέσεις Αφροδίτη και Άρη με τον Ποσειδώνα μπορεί να μας δώσουν λανθασμένα ερεθίσματα και να μπερδέψουμε τα μηνύματα που παίρνουμε. Μπορεί να θεωρήσουμε ότι ο άλλος ελκύεται από εμάς για παράδειγμα ή ότι ακόμη και εμείς οι ίδιοι οτι ελκυόμαστε από κάποιον, ενω αυτό να μην ισχύει τελικά. Το εξάγωνο βέβαια του Ερμή με τον Κρόνο που είναι και πιο στενή σαν όψη, θα μας βοηθήσει να επεξεργαστούμε την περίπτωση οποιαδήποτε και αν είναι αυτή, με καθαρή λογική και ξεκάθαρες κουβέντες.

Από την άλλη όμως, η σύνοδος του Άρη με τον Δία ενισχύει και τονίζει την ερωτική διάθεση και ανεβάζει την λίμπιντο στα ύψη. Μια όμορφη και δυνατή όψη για να αρχίσει μια σχέση παθιασμένα και να περάσουν και οι δύο κατευθείαν στο ψητό, ίσως χωρίς να σκεφτούν πολύ για την συνέχεια ή το μέλλον της σχέσης. Η σύνοδος αυτή πάντως είναι αρκετά θετική για καινούργια επαγγελματικά ξεκινήματα που γίνονται καθώς υπόσχεται επιτυχημένη δράση, ενέργεια, κουράγιο και πρωτοβουλίες.

Η παρουσία του Ουρανού είναι τονισμένη μέσα από την αντίθεση που δέχεται από την νέα Σελήνη και η αντίθεση αυτή είναι και η μόνη όψη που κάνει η νέα Σελήνη λαμβάνοντας υπόψιν μόνο τις παραδοσιακές όψεις. Ο σεληνιακός αυτός μήνας έχει την αίσθηση του απρόβλεπτου και του ανατρεπτικού, περιμένουμε εξελίξεις που μπορεί να μας αφήσουν με το στόμα ανοικτό και περισσότερο στον τομέα των σχέσεων, καθώς ο Ουρανός κυβερνά τον 7ο οίκο του χάρτη. Σε πολιτικό επίπεδο, μπορεί να παρατηρήσουμε κάποια μικρή αλλαγή σε θέματα κοινωνίας μέσα από γεγονός που σχετίζεται με σοκ και δράση των εταίρων μας το οποίο  στριμώχνει ή αγχώνει αρκετά την κυβέρνηση. Γενικότερα θα λέγαμε πως η προσαρμογή σε νέες καταστάσεις θα απαιτήσει δύναμη και απόλυτη πνευματική ηρεμία καθώς θα είναι αρκετά δύσκολο να μην ταραχτούν τα νεύρα μας από τις εξελίξεις που τρέχουν. Ο σχεδιασμός των κινήσεων και του προγράμματός μας θα είναι δύσκολος και καλό είναι να περιμένουμε πρώτα για να δούμε πώς εξελίσσονται οι καταστάσεις.

Το εξάγωνο του Ερμή με τον Κρόνο βοηθάει την κατάσταση καθώς δίνει υπομονή, ορθή κρίση και σωστό και μετρημένο λόγο. Είναι βοηθητικός παράγοντας που θα συγκρατήσει τις ραγδαίες εξελίξεις ή που θα μας δώσει ευκαιρίες να συγκρατηθούμε εμεις και να σκεφτούμε ψύχραιμα και με λογική. Αυτό το εξάγωνο και σε συνδυασμό με τον Ερμή πάνω στον βόρειο δεσμό της Σελήνης μας δίνει την ευκαιρία να μιλήσουμε ξεκάθαρα και σωστά πάνω σε οικονομικά ζητήματα που απορρέουν από την εργασία μας και την προσφορά μας, να αντιμετωπίσουμε φόβους που έχουν να κάνουν με την υγεία μας και να εστιαστούμε ουσιαστικά και πρακτικά στην καινούργια αρχή που θέλουμε να κάνουμε στην ζωή μας ξεκαθαρίζοντας τα εμπόδια που μας φοβίζουν και τα οποία μπορεί να προέρχονται από έλλειψη οικονομικής ασφάλειας, από κακές ή δυσλειτουργικές συνεργασίες και υπηρεσίες που δεχόμαστε ή προσφέρουμε ή από την μέχρι τώρα τυφλή εμπιστοσύνη μας σε μεγάλες ομάδες.

Άλλη μια ισχυρή όψη στον χάρτη της νέας Σελήνης είναι το τρίγωνο του Δία με τον Πλούτωνα το οποιο μας βοηθά να κινηθούμε αποφασιστικά και με επιτυχία σε θέματα που σχετίζονται με προσωπικά μας ζητήματα ή με θέματα οικονομικών. Η όψη αυτή επίσης ενισχύει τον ερωτισμό και την σεξουαλικότητα και μαζί με την σύνοδο του Άρη με τον Δία επιφυλάσσουν ένα εκρηκτικό και άκρως ικανοποιητικό ερωτικό κοκτέιλ γενικότερα, αλλά και ειδικότερα για όσους αγγίζει σχετικούς τομείς στον χάρτη τους.

για να δείτε πώς θα επηρεάσει η νέα Σελήνη το ζώδιό σας διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο astropedia.gr. Να θυμάστε πάντα ότι ο ότι ο ατομικός σας χάρτης είναι ένα μοναδικό σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σας και το μέλλον σας από ό,τι απλά το ζώδιό σας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: