6.2.16

Νέα Σελήνη 8.2.2016 στον Υδροχόο

Στις 8 Φεβρουαρίου λαμβάνει χώρα η νέα Σελήνη του μήνα. Το φαινόμενο συμβαίνει στις 16:40 το απόγευμα στην 19η μοίρα του Υδροχόου και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται είναι ο παρακάτω.


Σε επηρεάζει; 

Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύροι-Λέοντες-Σκορπιοί και Υδροχόοι) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 6-10/2, από 8-12/5, από 10-14/8 και από 10-14/11, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 17η έως την 21η μοίρα του σταθερού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 2/5 και στις 4/11 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 11η μοίρα του άξονα Ταύρου-Σκορπιού. 

Κάθε αρχή και δύσκολη; 
Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη στις 8 Φεβρουαρίου. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή από τις 8 του μήνα και μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου, μέχρι την Πανσέληνο του μήνα δηλαδή. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως. 

Η νέα Σελήνη στον Υδροχόο μιλάει για καινούργια ξεκινήματα που έχουν να κάνουν με την ελευθερία της σκέψης και της πράξης. Ευνοούνται θέματα που έχουν να κάνουν με συλλογικότητα, με ανθρωπιστικές δράσεις, με δημόσιες καταστάσεις, οργανώσεις, ομάδες και δημόσια συζήτηση. Η φρέσκια και παρορμητική ενέργεια της νέας Σελήνης μπορεί να βρει εμπόδια να εκδηλωθεί μέσα από την συντηρητική και σταθερή φύση του Υδροχόου και έτσι να χρειάζεται να προσέξουμε τα όρια και την λογική των κινήσεών μας και των σχεδίων μας.

Φράσεις-κλειδιά για την νέα Σελήνη 

  • εξετάζονται τα βαθύτερα κίνητρα
  • μετριάζεται η επιφυλακτικότητα
  • προσπάθεια να ενισχύσουμε τις προσωπικές ιδέες και απόψεις
  • τάση να επιδείξουμε το προσωπικό μας στυλ και τον ατομισμό μας 
  • επιθυμία να φανούν τα κατορθώματά μας
  • ξέφρενη επιθυμία για ευτυχία, μέσα από σεξουαλική ικανοποίηση

H γεύση των επόμενων ημερών
Στον χάρτη παρατηρούμε το εξάγωνο της νέας Σελήνης με τον Ουρανό και το τετράγωνο με τον Άρη. Από την μια λοιπόν υπάρχει η ανάγκη να δραστηριοποιηθούμε και να ασχοληθούμε με πράγματα που μας ενδιαφέρουν και μας μιλάνε στο μυαλό και στην ψυχή και μέσα από αυτά βρίσκουμε και την ευκαιρία να ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο που μας ανανεώνει και μας ξυπνάει εσωτερικά. Από την άλλη όμως και για να μπορέσουμε να καταφέρουμε το προηγούμενο, δεν μπορούμε να αποφύγουμε και να μην ασχοληθούμε πρώτα με καταστάσεις που έχουν το στοιχείο της πίεσης και της κρίσης στο εδώ και τώρα. Χρειάζεται να πάρουμε αποφάσεις και να δράσουμε πάνω σε θέματα που δεν μας είναι ευχάριστα και ίσως θα προτιμούσαμε να τα βάλουμε κάτω από το χαλάκι, αλλά αυτό δυστυχώς δεν είναι εφικτό αυτή την περίοδο.

Η λύση στο πρόβλημά μας θα μπορούσε να είναι το να μην βλέπουμε τα πράγματα θετικά/αρνητικά, άσπρο/μαύρο και να βρούμε πώς θα μπορούσαμε να πειραματιστούμε με καινούργιους τρόπους επίλυσης των θεμάτων μας. Μια νέα Σελήνη στον Υδροχόο εξάλλου πρεσβεύει και αυτό: νέοι τρόποι σκέψης και καινοτόμες τοποθετήσεις μέσα στο σύστημα που υπάρχει και πολλές ευκαιρίες για να βρούμε λύσεις στην εσωτερική και εξωτερική κρίση που υπάρχει.

Τα λεφτά σου και τα μάτια σου!
Το μεσοδιάστημα Δία/Πλούτωνα είναι ο άξονας της επιθυμίας για δύναμη, της φήμης και της μεγάλης δημοσιότητας. Ενεργοποιείται με τετράγωνο από την νέα Σελήνη και περιγράφει αλόγιστες σπατάλες ή την επιθυμία κάποιος να εκμεταλλευτεί τις μάζες. Φωτογραφίζονται κερδοσκόποι και καταχραστές. Το μεσοδιάστημα Πλούτωνα/Β.Δ. είναι ο άξονας των μυστικών οργανώσεων και των ομάδων που η φύση τους δεν είναι ξεκάθαρη. Μιλάει για την έλλειψη κοινωνικής αίσθησης ή ομαδικού πνεύματος. Ενεργοποιείται από την νέα Σελήνη και μιλάει για εγκατάλειψη και απογοήτευση και για διακοπή της εσωτερικής κατανόησης σε μια σχέση. Τα παραπάνω μεσοδιαστήματα ενεργοποιούνται με σύνοδο από τον Άρη, ο οποίος βρίσκεται σε σχέση τετραγώνου με την νέα Σελήνη και όπως καταλαβαίνουμε αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολα ή έντονα τα πράγματα. Βιώνουμε την εμπειρία της δυσαρμονίας στις συνεργασίες και τον εργασιακό χώρο, Υπάρχει ανικανότητα προσαρμογής σε καταστάσεις ή συνθήκες ζωής και κάποιοι προσπαθούν να μας κάνουν υπόλογους για τις δικές τους βλέψεις και επιθυμίες.

Δεν είναι αυτό που φαίνεται…
Το μεσοδιάστημα Δία/Ποσειδώνα είναι ο άξονας της εμφανούς ευτυχίας, της σκοπιμότητας, του ιδεαλισμού και της κερδοσκοπίας. Ενεργοποιείται με σύνοδο από τον Κρόνο και επικρατεί απαισιοδοξία λόγω έλλειψης αυτοπεποίθησης αλλά και γιατί βλέπουμε τα επακόλουθα από λανθασμένες ελπίδες. Σχέδια δεν οδηγούν πουθενά. Το μεσοδιάστημα Ερμή/Πλούτωνα είναι ο άξονας της υποβολής, της πειθούς και της υποδήλωσης. Η Αφροδίτη το ενεργοποιεί φέρνοντας απιστίες και απάτες στον γάμο, παράξενα ερωτικά προβλήματα, ασυγκράτητη σεξουαλική έκφραση αλλά και την τέχνη και τους καλλιτέχνες να προπαγανδίζουν.

Ψυχραιμία και αυτοέλεγχος
Ο Πλούτωνας ενεργοποιεί το μεσοδιάστημα νέας Σελήνης/Κρόνου, που σχετίζεται με τον αυτοέλεγχο, την αίσθηση της πειθαρχίας και την σταθερότητα. Η τάση να χάσουμε τον έλεγχο του εαυτού μας καθώς τυφλωνόμαστε από το ιδανικό και την καθαρή ιδέα που έχουμε στο μυαλό μας υπάρχει και καλό είναι να είμαστε πιο αυστηροί και ξεκάθαροι με τα όρια που βάζουμε εμείς ή τα όρια που αντικειμενικά υπάρχουν γιατί αν πιέσουμε πολύ τις καταστάσεις, κάτι θα σπάσει.

Πώς θα επηρεάσει η νέα Σελήνη το ζώδιό σου; 
Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Συνέχισε την ανάγνωση του άρθρου στο astropedia.gr

Καλή και δημιουργική νέα Σελήνη σε όλους και όλες! 
Athan.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: