20.4.16

Πανσέληνος στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού στις 22.4.2016

Η Πανσέληνος του Απριλίου λαμβάνει χώρα στις 22 του μήνα και στις 08:23 ώρα Ελλάδος. Ολοκληρώνεται στην 2η μοίρα και 31 λεπτά του άξονα Ταύρου-Σκορπιού (Σελήνη στον Σκορπιό, Ήλιος στον Ταύρο) και ο χάρτης που καταστρώνεται για την Ελλάδα είναι ο παρακάτω.



Σε επηρεάζει;
Από την Πανσέληνο του Απριλίου επηρεάζεται ο σταθερός σταυρός (Ταύρος-Λέων-Σκορπιός και Υδροχόος) και συγκεκριμένα οι γεννημένοι από 21-26/1, από 20-25/4, από 23-28/7 και από 23-28/10, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες στις πρώτες πέντε μοίρες των σταθερών ζωδίων. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 16/2 και 20/8 ή όσοι έχουν πλανήτη στην 27η μοίρα του άξονα Λέοντα-Υδροχόου. Μπορείς να συμβουλευτείς τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες. 

Στα μισά του κύκλου
Δεν ξεχνάς ότι κάθε Πανσέληνος κορυφώνει τα γεγονότα και κάνει εμφανή την ενέργεια της νέας Σελήνης που προηγήθηκε και η ενέργεια του φαινομένου πάντα εστιάζει την προσοχή μας στις σχέσεις κάθε είδους. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος είναι εξέλιξη του σεληνιακού κύκλου που άρχισε με την νέα Σελήνη στις 7 του μήνα. Σχέδια που άρχισαν πριν δύο εβδομάδες και καταστάσεις που ξεκίνησαν τότε, τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουν, να βελτιωθούν ή και να ολοκληρωθούν φέρνοντας αποτελέσματα. Η επιρροή της Πανσελήνου διαρκεί δύο εβδομάδες, μέχρι την επόμενη νέα Σελήνη στις 6 Μαΐου.

Η Πανσέληνος συμβαίνει στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού, άξονας ο οποίος αναφέρεται στην τόνωση και ενδυνάμωση του εαυτού μέσα από την σταθεροποίηση του υλικού περιβάλλοντος. Περιγράφει τον βιολογικό σκοπό του ανθρώπου και τις έννοιες του τελικού σκοπού, της αξίας και του θανάτου μέσα από τα διάφορα επίπεδα της ύπαρξης. Είναι άξονας που κεντράρει, έχει συγκεκριμένους στόχους και κινείται αποφασιστικά μέχρι να εξαντλήσει το δυναμικό του εντός των ορίων που έχει θέσει για τον εαυτό του.

Ο Ταύρος σχετίζεται με το άμεσο, φυσικό περιβάλλον και τις αισθήσεις και ο Σκορπιός σχετίζεται με την κατάσταση της ψυχής και κινείται πέρα από το επίπεδο των φυσικών αισθήσεων. Ο Ταύρος προσπαθεί να διατηρήσει αυτό που έχει και να το ενδυναμώσει, ο Σκορπιός πάει βαθύτερα και προσπαθεί να μεταμορφώσει το ψυχικό κεκτημένο. Ο άξονας αντικατοπτρίζει όψεις της σεξουαλικότητας και του αισθησιασμού και θέματα που ξεπηδούν από αυτό το δίπολο είναι η διατήρηση και η πρόκληση, η παράδοση και οι ατομικές αξίες, η κοινή λογική και η διαίσθηση, η μορφή και το περιεχόμενο.

Φράσεις-κλειδιά για την Πανσέληνο
  • συλλογισμός και εξέταση κινήτρων
  • ανανέωση ή μεταμόρφωση της εικόνας του εαυτού
  • αφήνουμε πίσω μνήμες του παρελθόντος
  • διαχωρισμός θρησκείας και κοινωνίας
  • επιστροφή στις παραδοσιακές και παλιές απολαύσεις
  • αντίδραση σε απόλυτα και επιδεικτικά ιδανικά

Η γεύση των επόμενων ημερών

Ο ωροσκόπος που ανατέλλει για την Ελλάδα είναι στον Δίδυμο και η Πανσέληνος πέφτει στον άξονα 6ου-12ου. Στον χάρτη παρατηρούμε εμπεριεχόμενα ζώδια. Οι πλανήτες που βρίσκονται σε εμπεριεχόμενα ζώδια πολύ συχνά δεν μπορούν να δράσουν εύκολα, να εκφραστούν και να εκδηλωθούν. Η Πανσέληνος και ο Ερμής, κυβερνήτης του χάρτη, βρίσκονται σε εμπεριεχόμενα ζώδια.

Ξέρω πολλά αλλά φοβάμαι

Η Σελήνη στον Σκορπιό βρίσκεται σε πτώση, στον 6ο οίκο του χάρτη και σε εμπεριεχόμενο ζώδιο. Η Σελήνη κυβερνά όλους εμάς, τον λαό και την ψυχολογική μας κατάσταση. Η Σελήνη δεν μπορεί να εκφραστεί εύκολα και θετικά αν και γνωρίζει ότι πρέπει να αντιδράσει και να φέρει αλλαγή. Τόσο ο παραδοσιακός κυβερνήτης της ο Άρης, όσο και ο σύγχρονος κυβερνήτης της ο Πλούτωνας, βρίσκονται ανάδρομοι και η Σελήνη απλά βράζει. Από τον 6ο οίκο του χάρτη η προσφορά και η χρησιμότητά μας μάς οδηγούν σε καταπίεση των ατομικών μας αναγκών. Έχουμε ξεχάσει τον εαυτό μας μέσα σε όλο αυτό που γίνεται και κρατάμε πάρα πολύ θυμό μέσα μας.

Ξέρω πολλά αλλά δεν μπορώ
Ο Ήλιος έχει πρόσφατα εισέλθει στον Ταύρο και αναγνωρίζει ακόμη το νέο έδαφος. Βρίσκεται στον 12ο οίκο του χάρτη και σε εμπεριεχόμενο ζώδιο, οπότε δεν μπορεί εύκολα να λειτουργήσει και να αποκτήσει αυτό που χρειάζεται, δηλαδή την υλική ασφάλεια και την σταθερότητα. Ο Ήλιος είμαστε εμείς ως ατομικότητες, αλλά και ο κυβερνήτης της χώρας. Σε μοίρα έξαρσης της Σελήνης βλέπει μόνο την καταπίεση του λαού και στον 12ο νοιώθει βαριά την ατμόσφαιρα και βλέπει παντού αδυναμία και αρρώστια, εγκλωβισμένος και χωρίς να μπορεί να αντιδράσει μιας και ο χορηγός του, η Αφροδίτη βρίσκεται σε θέση αδυναμίας στον Κριό και σε τετράγωνο ακόμη με τον κυβερνήτη της Σελήνης τον Πλούτωνα.

Ξέρω πολλά αλλά δεν μιλάω
Ο Ερμής είναι ο κυβερνήτης του χάρτη και είναι ο τρίτος πλανήτης που είναι εμπεριεχόμενος. Βρίσκεται στον Ταύρο και στον 12ο οίκο και έχει πλέον αποχωριστεί από τις όψεις με Δία, Πλούτωνα και βόρειο δεσμό και προχωρά μόνος του και χωρίς βοήθεια. Ο Ερμής είναι η σκέψη μας και η λογική επεξεργασία των δεδομένων. Αυτό που σκεφτόμαστε είναι η διατήρηση των υλικών κεκτημένων και πώς θα μπορέσουμε να βγούμε από την αγχωτική κατάσταση που μας δημιουργεί ανασφάλεια.  Κοσμικά υπάρχουν θέματα, σκάνδαλα και δυσφημίσεις σχετικά με κακή μεταχείριση σε ιδρύματα, δημόσιους οργανισμούς, μειώσεις στην κοινωνική πρόνοια και ψίθυροι για νομοθετικές αλλαγές.

Ψυχολογική ένταση που καταπνίγεται και ξεσπά (;)
Όπως παρατηρούμε και στον χάρτη, η Πανσέληνος δεν κάνει κύριες όψεις. Από δευτερεύουσες όψεις υπάρχει το ενάμισι τετράγωνο του Ήλιου προς τον Κρόνο και το ημιτετράγωνο της Σελήνης προς τον Κρόνο επίσης. Ο Κρόνος στον χάρτη κυβερνά τα οικονομικά από τους άλλους και την κυβέρνηση και βρίσκεται τοποθετημένος στον έβδομο οίκο, μια πολύ άσχημη θέση για την χώρα. Υποστήριξη είτε οικονομική είτε άλλου είδους δεν υπάρχει, οι συμμαχίες έχουν σταματήσει και βασικά είμαστε μόνοι μας, όπως ακριβώς δείχνει και ο κυβερνήτης του χάρτη.

Τόσο το ενάμισι τετράγωνο όπως και το ημιτετράγωνο είναι όψεις που εκδηλώνονται μέσα από κάποιο γεγονός ή κατάσταση γιατί δεν λειτουργούν ψυχολογικά σε συνειδητό επίπεδο. Το άτομο δεν είναι σε συνειδητή επαφή με αυτές τις όψεις και η όποια ψυχολογική ένταση δημιουργείται καταπνίγεται από το άτομο και άρα εκδηλώνεται μέσα από κάποιο γεγονός.

Μία εβδομάδα μετά την Πανσέληνο, ο Ερμής θα γυρίσει ανάδρομος κάνοντας έτσι πέντε τους ανάδρομους πλανήτες μέχρι να γυρίσει ευθύδρομος ο Δίας στις αρχές του Μάη. Πολλοί ανάδρομοι πλανήτες δίνουν την αίσθηση ότι ο κόσμος γυρίζει πολύ αργά και ότι ζούμε σε μια περίεργη διάσταση όπου υπάρχει μεγάλη εσωτερική ανασφάλεια. Το τετράγωνο Δία-Κρόνου ενισχύει την αρνητικότητα και την απαισιόδοξη σκέψη σε σχέση με το μέλλον και τι μας περιμένει.  Δημιουργεί ψυχολογικές εντάσεις εξαιτίας των περιοριστικών συνθηκών στην ζωή μας και των δομών που καταρρέουν και πάνω στις οποίες μέχρι τώρα βασιζόμασταν.

Ενεργά Μεσοδιαστήματα
Σελήνη και Ήλιος= Κρόνος/Β.Δ.
Το μεσοδιάστημα της απομόνωσης και της μοναξιάς κατά Έμπερτιν. Δείχνει αναστολές και απαγορεύσεις στις σχέσεις και στις ενώσεις. Ομαδική απομόνωση, υποχρεωτικό χωρισμό και δυσκολίες στις σχέσεις. Με τον Ήλιο και την Σελήνη να ενεργοποιούν αυτό το μεσοδιάστημα δημιουργούνται αναστολές και προβλήματα στην προσέγγιση του άλλου φύλου και η τάση να μην αισθανόμαστε άνετα με την παρουσία των άλλων αυξάνεται.
Ερμής= Σελήνη/Άρης
Το μεσοδιάστημα της υπερδιέγερσης, της αναστάτωσης και των έντονων συναισθημάτων. Άξονας πνευματικής δραστηριότητας και συναισθηματικού θάρρους κατά Έμπερτιν. Ενεργοποιούμενο από τον Ερμή δίνει πρόωρη κρίση, νευρικότητα και κάνει τον άνθρωπο ευερέθιστο και οξύθυμο. Μιλάει για γυναίκες που κάνουν πνευματική εργασία.
Κρόνος= Ποσειδώνας/Β.Δ.
Το μεσοδιάστημα της έλλειψης κοινωνικής αίσθησης και ομαδικού πνεύματος. Κατά Έμπερτιν είναι ο άξονας των μυστικών οργανώσεων ή ομάδων που η φύση τους δεν είναι ξεκάθαρη. Ενεργοποιούμενο από τον Κρόνο μιλά για μειονεκτήματα ή απώλειες μέσω των σχέσεων, για συναισθηματικό πόνο και για χωρισμό εξαιτίας εξαπάτησης. Συναισθηματική καταπίεση παρουσία άλλων.

Το ζωδιάκι μου παρακαλώ;
Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα μοναδικό σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Για να μάθεις πώς επηρεάζεται το ζώδιό σου συνέχισε την ανάγνωση του άρθρου στο astropedia.gr

Καλή και δημιουργική Πανσέληνο σε όλους και όλες.
Athan.

Δεν υπάρχουν σχόλια: