3.3.15

Πανσέληνος στην Παρθένο 05.03.2015

Μια Πανσέληνος που θέλει να βάλει σε τάξη συναισθήματα, σκέψεις και αποφάσεις και να μας κάνει να επιστρέψουμε στην πραγματικότητα!
Η Πανσέληνος του Μαρτίου γίνεται στις 5 του μήνα στην 14η μοίρα και 50 λεπτά του άξονα Παρθένου/Ιχθυών και για τα δεδομένα της Ελλάδας το φαινόμενο λαμβάνει χώρα στις 20:03. Ο χάρτης που καταστρώνεται για την Πανσέληνο του Μαρτίου είναι ο παρακάτω.


Από αυτή την Πανσέληνο επηρεάζεται ο μεταβλητός σταυρός (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) και ειδικότερα όσοι έχουν Ήλιο ή προσωπικούς πλανήτες από την 14η μέχρι και την 16η μοίρα των παραπάνω ζωδίων. Επίσης από αντισκιά επηρεάζονται όσοι έχουν πλανήτες ή ακμές οίκων στην 14η και 15η μοίρα του άξονα Κριού-Ζυγού.

Επιστροφή στην πραγματικότητα
Η Πανσέληνος στην Παρθένο μας δείχνει ότι χρειάζεται να ασχοληθούμε με την πραγματικότητα και να αποφύγουμε να παρασυρόμαστε από την φαντασία μας. Η Σελήνη από τον 12ο οίκο του χάρτη φωτίζει οτιδήποτε είναι κρυμμένο, μυστικό ή χαμένο και μας βοηθά να αναμορφώσουμε την πραγματικότητά μας. Από την απέναντι πλευρά, ο Ήλιος στους Ιχθύς και στον 6ο οίκο του χάρτη μας δείχνει πού να εστιαστούμε: στην καλυτέρευση της καθημερινότητάς μας και στην ενασχόλησή μας με το να ενωποιήσουμε το μυαλό, την καρδιά και το σώμα με τρόπο τέτοιο που θα έχει αποτελέσματα στην πρακτική και καθημερινή, ''αληθινή'' πλευρά της ζωής μας.
Σχέσεις και συνεργασιες στο προσκήνιο
Ο ωροσκόπος του χάρτη που καταστρώνεται για το φαινόμενο, πέφτει για την Ελλάδα στον Ζυγό, κάτι που μας προδιαθέτει να θεωρήσουμε πως κατά το προσεχές διάστημα θα τεθούν στο τραπέζι θέματα σχέσεων και συνεργασιών με την πρόθεση να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση και για τα δύο μέρη, πιθανότατα μια καινούργια λύση μιας και ο Βόρειος Δεσμός βρίσκεται στον πρώτο οίκο του χάρτη, αλλά ο κυβερνήτης του χάρτη (Αφροδίτη) βρίσκεται σε θέση αδυναμίας, στον Κριό και στον 7ο οίκο του χάρτη εντοπίζεται και ο Άρης σε σύνοδο με τον δύσκολο Νότιο Δεσμό. Το παραπάνω μάλλον μας δείχνει οτι τελικά οι συμβιβαστικές λύσεις θα είναι δύσκολο να βρεθούν και πως οι αψιμαχίες, οι εντάσεις και οι διαπληκτισμοί θα έχουν το πάνω χέρι στις συζητήσεις. Αυτό ενισχύεται επίσης από το γεγονός ότι ο Άρης μαζί με τον Νοτιο Δεσμό ενεργοποιούν από αντίθεση το μεσοδιάστημα Δία/Κρόνου, το οποίο είναι άξονας δικαιοσύνης και αισιοδοξίας/απαισιοδοξίας. Φωτογραφίζεται έλλειψη αντοχής ή ανοχής, αστάθεια και ασταθής θέληση και η επιθυμία κάποιου να εκβιάσει μια αλλαγή στις συνήθειες ή τις καταστάσεις της ζωής. Ο Άρης ενεργοποιώντας αυτό το μεσοδιάστημα δινει ενέργειες χωρισμού και ο Νότιος Δεσμός την επιθυμία για τερματισμό κάποιας σχέσης που δεν χαρακτηρίζεται από την αρμονία και την κοινή ικανοποίηση.
Κάτι άλλο έχει το μενού;
Ο άξονας της Πανσελήνου ενεργοποιεί τον 6ο/12ο οίκο του χάρτη. Θα μας απασχολήσουν θέματα που σχετίζονται με την δημόσια υγεία, με ασθένειες με τον στρατό, τα πολεμικά πλοία και την εργατική τάξη, αλλά και θέματα που έχουν να κάνουν με μυστικά πράγματα, με μέρη περιορισμού, νοσοκομεία και με αποκάλυψη εγκληματικών πράξεων.
Κριτική, αποφασιστικότητα και το μοιραίο...
Η Πανσέληνος ενεργοποιεί το μεσοδιάστημα Ερμή/Άρη το οποίο είναι άξονας αποφασιστικότητας, αυτοεπιβεβαίωσης και κριτικής. Με τον Ήλιο συγκεκριμένα να ενεργοποιεί το μεσοδιάστημα από σύνοδο, φωτογραφίζεται ένας άνδρας ομιλητικός και ευερέθιστος, ο οποίος παίρνει γρήγορες αποφάσεις. Εντάσεις ή αποφάσεις επηρεασμένες από τα συναισθήματα προκύπτουν λόγω της Σελήνης. Η θέση της Αφροδίτης, που κυβερνά τον χάρτη της Πανσελήνου, στον Κριό, η σύνοδός της με τον Ουρανό και το τετράγωνό της με τον Πλούτωνα ενισχύουν την ιδεα της φιλονικίας ή της διαμαχης λόγω αντιδικίας και του διαπληκτισμού.
Ο Δίας ενεργοποιεί από αντίθεση το μεσοδιάστημα Ήλιου/Πλούτωνα, το οποίο είναι ο άξονας της ''ανωτέρας δύναμης''. Η ικανότητα του ατόμου να αγωνίζεται και να πετυχαίνει, η εδραίωση της θεσης του στην ζωή, η αυτοεπιβεβαίωση και η αυξηση των υλικών αγαθών είναι θέματα που θα περάσουν από ταλαιπωρίες ή δοκιμασίες και πολλά πράγματα δε θα βρίσκονται στο χέρι μας...

Δείτε πώς επηρεάζεται το ζώδιό σας διαβάζοντας την συνέχεια του άρθρου μου στο astropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: