1.3.15

Η μοίρα των σεληνιακών δεσμών

Όταν ένας πλανήτης βρίσκεται στην μοίρα που αντιστοιχεί με την θέση των σεληνιακών δεσμών, ακόμη και αν δεν βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο με αυτούς, τότε αυτό για κάποιους αστρολόγους είναι ένα σημάδι.
         

Αν για παράδειγμα το άτομο έχει τους σεληνιακούς του δεσμούς στην 24η μοίρα του άξονα Καρκίνου/Αιγόκερω, τότε ένας πλανήτης που βρίσκεται στην 24η μοίρα οποιουδήποτε ζωδίου αποκτά επιπρόσθετες  ερμηνείες (μιας και συνδέεται με αυτόν τον τρόπο με τις σεληνιακές δέσμες), όπως για παράδειγμα την αίσθηση του αναπόφευκτου και μοιραίου, είτε για καλό είτε για κακό. Ο πλανητης που βρίσκεται σε αντίστοιχη μοίρα με αυτή των σεληνιακών δεσμών αποκτά κάτι από την ψυχική παρόρμηση για το καινούργιο του βόρειου δεσμού και ταυτόχρονα κάτι από την θυσία και την προσκόλληση στο παρελθόν του νότιου δεσμού.

Σύμφωνα με την Ivy Goldstein-Jacobson αν ο πλανήτης που καταλαμβάνει τη συγκεκριμένη μοίρα είναι κακεργέτης, τότε μιλάμε για μια πάρα πολύ ''δύσκολη'' κατάσταση και ένα ραντεβού με την Μοίρα και συνεχίζει λέγοντας ότι την χρονιά που σε έναν προοδευμένο χάρτη, πλανήτης ή γωνία του χάρτη που πιάνουν μοίρα που αντιστοιχεί σε γενέθλιο ή και προοδευμένο σεληνιακό δεσμό, τότε στο άτομο θα συμβεί κάποιο τραγικό γεγονός.  

Η φράση ''τραγικό γεγονός'' της αστρολόγου φυσικά δεν χρειάζεται να μας κάνει να σκεφτόμαστε και να περιμένουμε το χειρότερο, αλλά μπορεί να αναφέρεται σε αντικειμενικά δύσκολες καταστάσεις της ζωής, όπως ένα διαζύγιο, η απώλεια εργασίας ή και καταστάσεις υγείας που ταλαιπωρούν το άτομο. Όλα αυτα φυσικά προέρχονται από μια ελλιπή κρίση και κατανόηση που είχε το άτομο στο παρελθόν και όπως και να έχει βέβαια, τις πληροφορίες που εξάγει ένας αστρολόγος από αυτό το δεδομένο πρέπει να τις συνθέσει με τις υπόλοιπες πληροφορίες του συνολικού χάρτη και δεν αποτελούν από μόνες τους στοιχείο που οδηγεί σε συγκεκριμένα αποτελέσματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: