3.6.16

Νέα Σελήνη στον Δίδυμο στις 5.6.2016

Στις 5 Ιουνίου λαμβάνει χώρα η νέα Σελήνη του μήνα. Το φαινόμενο ολοκληρώνεται στις 06:00 το πρωί στην 15η μοίρα των Διδύμων και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται είναι ο παρακάτω.
                                   

Σε επηρεάζει;
Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι-Παρθένοι-Τοξότες και Ιχθύες) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 4-8/3, από 4-8/6, από 6-10/9 και από 6-10/12 , αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 13η έως την 17η μοίρα του μεταβλητού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 6/1 και στις 7/7 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 15η μοίρα του άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω. Συμβουλέψου τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν επηρεάζεσαι από το φαινόμενο.
Κάθε αρχή και δύσκολη;
Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη στις 4 Ιουλίου. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή από τις 5 του μήνα και μέχρι τις 20 Ιουνίου, μέχρι την Πανσέληνο του μήνα δηλαδή. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως.

Φράσεις-κλειδιά για την νέα Σελήνη
  • πιθανότητα αυταπάτης και σύγχυσης
  • αναστάτωση μέχρι να επιβληθεί έλεγχος στην κατάσταση
  • τάση να παραδοθούμε σε επιρροές
  • έμπνευση, γρήγορη ανάπτυξη ταλέντου και αυτοπεποίθηση
  • πάλη και αγώνας έναντι των περιορισμών της κοινωνίας

H γεύση των επόμενων ημερών
Στον χάρτη για την Ελλάδα, παρατηρούμε την νέα Σελήνη να πέφτει στον πρώτο οίκο και να βρίσκεται σε σύνοδο ιδιομοιρίας με την Αφροδίτη. Επίσης η νέα Σελήνη βλέπουμε ότι συμμετέχει σε σχηματισμό μεγάλου σταυρού που δημιουργείται από τις αντιθέσεις Αφροδίτης-Κρόνου και Δία-Ποσειδώνα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο μεγάλος αυτός σταυρός είναι γωνιακός και μάλιστα η αντίθεση νέας Σελήνης/Αφροδίτης-Κρόνου πέφτει ακριβώς πάνω στον άξονα ωροσκόπου-κατερχομένου του χάρτη! Με κάποια ανοχή μπορούμε να παρατηρήσουμε και ένα μεγάλο γήινο τρίγωνο ανάμεσα σε Ερμή, Δία και Πλούτωνα.

Και τα υπόγεια έχουν θέα
Η περίοδος είναι άκρως μεταμορφωτική και κυρίαρχη είναι η τάση της αλλαγής, της ευελιξίας, της προσαρμοστικότητας και της μεταβλητότητας. Θα θελήσουμε ή θα χρειαστεί να κινηθούμε και να επικοινωνήσουμε πέρα από τους γνωστούς και συνηθισμένους μέχρι τώρα τρόπους. Η συμμετοχή της Αφροδίτης μας προϊδεάζει για το γεγονός ότι οι αλλαγές, η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα σχετίζονται με θέματα αισθηματικά και οικονομικά, αξιών και απόλαυσης. Η απόλαυση και η ομορφιά μπορούν να βρεθούν παντού γύρω μας και αυτό ακριβώς δείχνει μια Αφροδίτη στους Διδύμους, η οποία αγαπά οτιδήποτε είναι κοντά της και την περιβάλλει. Το επόμενο διάστημα λοιπόν ας θυμηθούμε ότι παρότι μπορεί να βρισκόμαστε στην δουλειά μας ή να ασχολούμαστε με αυτά που πρέπει, πάντα μπορούμε να σηκώσουμε το βλέμμα μας και να απολαύσουμε την θέα.

Η ισορροπία μέσα από την σύγκρουση
Ο μεγάλος σταυρός είναι από τους δυνατότερους και πιο σημαντικούς πλανητικούς σχηματισμούς σε έναν χάρτη. Ο συγκεκριμένος γίνεται σε μεταβλητά ζώδια και μιλάει για αλλαγές στην στάση μας, για νέους τρόπους επαφής και σχέσης και για νέες επιλογές που εμφανίζονται οι οποίες μπορεί να απαιτούν δύναμη από εμάς που χρειάζεται να αποφασίσουμε ή που να μας δημιουργούν φόβο και έντονο δισταγμό.

Η πρόκληση κάθε μεγάλου σταυρού βρίσκεται στο ότι πολλές και διαφορετικές ενέργειες συγκρούονται και προσπαθούν ταυτόχρονα να επηρεάσουν. Η μόνη λύση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να βρούμε με κάποιο τρόπο την ισορροπία μέσα μας, ώστε να μπορέσουμε να εξισορροπήσουμε και να συνθέσουμε αρμονικά τις συγκρουόμενες ενέργειες. Η ισορροπία μέσα από την σύγκρουση είναι το στοίχημα του μεγάλου σταυρού και αν αφήσουμε μια από τις δυνάμεις να υπερισχύσει, αυτό θα είναι εις βάρος μας.

Αγάπη, χρήμα και ό,τι άλλο είναι η Αφροδίτη για σένα
Η τριπλή σύνοδος Σελήνης-Ηλίου-Αφροδίτης και η αντίθεση με τον ανάδρομο Κρόνο είναι ιδιαίτερα δυναμική. Ο Κρόνος σχετίζεται με όρια της σχέσης, με τον ορισμό και τον καθορισμό, με τον περιορισμό και την σοβαρότητα. Εφόσον είναι ανάδρομος, ολόκληρος ο μεγάλος σταυρός θα σχετιστεί με θέματα και επιλογές που σχετίζονται με κύκλους που έχουν ήδη αρχίσει και τώρα χρειάζεται να κινηθούμε διαφορετικά, επανεκτιμώντας τις καταστάσεις. Ίσως δεν μπορέσουμε ακόμη βέβαια να πάρουμε τελικές αποφάσεις ή να δώσουμε οριστικές απαντήσεις, καθώς τα θέματα που μας απασχολούν συνεχίζουν να σέρνονται κατά κάποιο τρόπο και να ανακυκλώνονται εις το διηνεκές.

Ο Ποσειδώνας επίσης δεν βοηθάει καθώς θολώνει την ατμόσφαιρα, μπλέκει περισσότερο τα πράγματα και πάει κόντρα στην καθαρότητα και την τάξη που επιθυμεί ο Κρόνος. Τα συναισθήματα και οι ψυχικές καταστάσεις εμποδίζουν την οριοθέτηση και τα ξεκαθαρίσματα. Ο Δίας σε αυτό το τετράγωνο είναι σαφώς βοηθητικός, αρκεί βέβαια να μην περιμένουμε άμεσα αποτελέσματα ακόμη. Βοηθάει όμως στις καταστάσεις να μπορέσουμε να αποτοξινωθούμε από αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις και να καθαρίσουμε τον οργανισμό μας από οτιδήποτε βλαβερό.

Η καλή φυσική κατάσταση και η υγεία σε όλα τα επίπεδα θα βοηθήσουν σε αυτό που αναφέραμε παραπάνω ως τον τρόπο χειρισμού ενός μεγάλου σταυρού: να βρούμε με κάποιο τρόπο την ισορροπία μέσα μας, ώστε να μπορέσουμε να εξισορροπήσουμε και να συνθέσουμε αρμονικά τις συγκρουόμενες ενέργειες αυτής της περιόδου.

Πώς θα σε επηρεάσει η Νέα Σελήνη;
Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Κάνε κλικ εδώ για να διαβάσεις τις γενικές προβλέψεις του ζωδίου σου. Συνέχισε την ανάγνωση στο astropedia.gr

Καλή και δημιουργική νέα Σελήνη σε όλους και όλες!
Athan. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: