25.7.16

Η όψη των 135 μοιρών (ενάμισι τετράγωνο)

Το ενάμισι τετράγωνο (135 μοίρες) είναι συνδυασμός τετραγώνου και ημιτετραγώνου (90+45 μοίρες). Συμβολίζει την αποφασιστικότητα του ατόμου να δράσει και να συνεχίσει με δράσεις που έχουν πολλή ενέργεια, χωρίς όμως να έχει ξεκάθαρη και σαφή κατανόηση των πραγματικών αποτελεσμάτων αυτής της δράσης. Η όψη λοιπόν μπορεί να αντιπροσωπεύει κακές επιλογές που κάνει το άτομο, περίεργες ή ελαττωματικές γενετικές κατασκευές ή τραυματικές εμπειρίες.



Το άτομο με αυτή την όψη δεν τοποθετεί την ενέργεια των πλανητών που την δημιουργούν σωστά, πιθανότατα λόγω κάποιου μπλοκαρίσματος και δίνει τα πάντα για έναν σκοπό ή ένα σχέδιο που έχει επιλέξει παλιότερα, χωρίς όμως να αντιλαμβάνεται τις αλλαγές που έχουν συμβεί και χωρίς να προσαρμόζεται σε αυτές τις αλλαγές.
Πρόκειται για μια όψη δύσκολη, μια όψη η οποία δεν συνδέει αρμονικά τους πλανήτες και η οποία μιλά για απόγνωση και απογοήτευση. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι με αυτή την όψη το άτομο υπερβάλλει και βλέπει τα πάντα μεγαλύτερα από τις πραγματικές τους διαστάσεις. Με αυτή την όψη το άτομο χρειάζεται να ηρεμήσει και να δει τα πράγματα πιο χαλαρά. Χρειάζεται να αναπτύξει ανθεκτικότητα, αντοχή και υπομονή για να αποφύγει το αίσθημα της ανυπομονησίας και της πικρίας που συνεπάγεται η αποτυχία.

Αν δούμε την όψη σαν ένα τρίγωνο (120 μοίρες) συν 15 μοίρες, τότε μπορούμε να θεωρήσουμε ότι πρόκειται για μια σχέση πλανητών που εμπεριέχει μια αυτόματη ή φυσική συμπεριφορά θετικής ενέργειας επιτυχίας μαζί με ένα μικρό σοκ όμως που φαίνεται από την όψη των 15 μοιρών. Η όψη των 15 μοιρών ανήκει στην ομάδα των όψεων όπως το ημιεξάγωνο (30 μοίρες) και η ασύμβατη όψη (150 μοίρες), όψεις που πάντα αναστατώνουν την αναμενόμενη πορεία μιας κατάστασης και δημιουργούν εσωτερικές εντάσεις λόγω της αλλαγής μιας συνήθειας ή των γνώριμων μοτίβων. Το ενάμισι τετράγωνο συχνά δείχνει συμπεριφορές που έχουν την ρίζα τους σε υποσυνείδητες επιθυμίες ή σε ατυχείς προσπάθειες να μετατρέψει το άτομο κάτι δυσάρεστο σε κάτι ευχάριστο. Ο σκοπός όμως πολλές φορές απέχει παρασάγγας από το αποτέλεσμα και το άτομο καταλήγει εκνευρισμένο, δυστυχισμένο ή θλιμμένο.

Η ένταση και η σύγκρουση που υπάρχει στο τετράγωνο είναι λιγότερο εμφανείς στην όψη ενάμισι τετραγώνου, καθώς το άτομο καταπιέζει την πληροφορία και μαθαίνει δυσκολότερα από αυτή την όψη. Οι όψεις 135 μοιρών δίνουν την τάση να καταπνίγεται μια σύγκρουση και το άτομο προτιμά να αγνοήσει το πρόβλημα που υπάρχει για να βρει ικανοποίηση ή ανακούφιση, που όμως θα είναι πρόσκαιρες. Σε γενέθλιους χάρτες οι όψεις αυτές δείχνουν έναν πεισματικό χαρακτήρα.

Τόσο το ενάμισι τετράγωνο όπως και το ημιτετράγωνο είναι όψεις που εκδηλώνονται μέσα από κάποιο γεγονός ή κατάσταση γιατί δεν λειτουργούν ψυχολογικά σε συνειδητό επίπεδο. Το άτομο δεν είναι σε συνειδητή επαφή με αυτές τις όψεις και η όποια ψυχολογική ένταση δημιουργείται καταπνίγεται από το άτομο και άρα εκδηλώνεται μέσα από κάποιο γεγονός. Πρόκειται για όψεις εντροπίας και άρνησης της τάξης των πραγμάτων. Μια ενέργεια που αυξάνεται συνεχώς και σπρώχνει για να εκδηλωθεί φέρνοντας ανισορροπία, αργά και σταθερά.
  • Όταν από διέλευση, δευτερεύουσες προόδους ή από άλλα συστήματα έχουμε σύνοδο ή τρίγωνο με κάποιον από τους πλανήτες που συνθέτουν το ενάμισι τετράγωνο, τότε η όψη ζωντανεύει και κινείται δυναμικά.
  • Τα εξάγωνα και τα ημιεξάγωνα ενεργοποιούν επίσης την όψη, αλλά σε αυτή την περίπτωση η διαφορά έγκειται στο ότι το άτομο κινείται λίγο πιο συνειδητά και πρέπει να πάρει την απόφαση και να δεσμευτεί για να πετύχει κάτι.
  • Όταν η όψη ενεργοποιείται από τετράγωνα ή αντιθέσεις, φυσικά τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα και πιο έντονα, ίσως και επικίνδυνα και χάνεται εντελώς ο έλεγχος μιας κατάστασης.
  • Όταν ενεργοποιείται από χιαστί (όψη 150 μοιρών), τότε τα πράγματα λειτουργούν εντελώς σε ασυνείδητο επίπεδο. Υπάρχουν κοινά μοτίβα μεταξύ της όψης 150 μοιρών και του ενάμισι τετραγώνου και ένα από αυτά είναι ακριβώς το ότι λειτουργούν κυρίως σε ασυνείδητο επίπεδο καθώς και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει μια δύσκολη ένωση ανάμεσα σε δύο διαφορετικά σημεία του ψυχικού φορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: