6.9.16

Δίας στον Ζυγό: Βασικές όψεις

Οι βασικές όψεις του Δία στον Ζυγό και πώς θα επηρεάσουν
Κατά την διέλευσή του από τον Ζυγό, ο Δίας θα κάνει κάποιες σημαντικές, κομβικές όψεις με τον Κρόνο και τους εξωκρόνιους πλανήτες.
 


Τρεις όψεις 150 μοιρών (χιαστί) με Ποσειδώνα
  • Επηρεάζονται οι γεννημένοι από 27/2-6/3, από 31/7-8/8 και από 1-8/10 και όσοι έχουν πλανήτες γύρω στην 9η και την 14η μοίρα του Λέοντα, του Ζυγού και των Ιχθύων.
Οι ιδιότητες των ζωδίων από τα οποία γίνεται μια όψη 150 μοιρών είναι ασύμβατες και οι πλανήτες δεν μπορούν εύκολα να λειτουργήσουν συνδυαστικά. Ο Δίας και ο Ποσειδώνας προσπαθούν να βρουν κοινό τρόπο έκφρασης, αλλά για να το καταφέρουν χρειάζεται πολλή προσπάθεια και συνεχής επαναπροσδιορισμός. Μπορεί να αισθανθούμε την ανάγκη να βοηθήσουμε τους άλλους και να προσφέρουμε, με τρόπο όμως που ξεπερνά τα όρια και τελικά είναι είτε εις βάρος τους είτε εις βάρος μας. Χρειάζεται να βρούμε τον σωστό τρόπο για να βοηθήσουμε χωρίς να υπερβαίνουμε τα όρια της ευθύνης και η ανθρωπιστική μας φύση χρειάζεται πολλά μαθήματα αυτή την περίοδο για να βρει τις ισορροπίες.
  • Κορυφώνονται στις 23 Οκτωβρίου 2016 στην 9η μοίρα, στις 17 Μαϊου 2017 (Δίας ανάδρομος) στην 14η μοίρα και στις 5 Ιουλίου 2017 στην 14η μοίρα
  • Λειτουργούν από τα μέσα μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2016, ολόκληρο τον Μάιο του 2017 και μέχρι τα μέσα Ιουλίου 2017
 
Τρία τετράγωνα με τον Πλούτωνα
  • Επηρεάζονται όσοι είναι γεννημένοι από 4-12/1, από 3-11/4, από 5-14/7 και από 6-14/10 και όσοι έχουν πλανήτες από την 13η μέχρι και την 21η μοίρα των παρορμητικών ζωδίων.
Μέσω των τετραγώνων του Δία με τον Πλούτωνα δημιουργούνται εντάσεις καθώς εμείς προσπαθούμε να πετύχουμε τους στόχους μας αλλά μοιάζει σαν να μπαίνουν επίτηδες εμπόδια από τους άλλους γύρω μας που προσπαθούν να μας καθυστερήσουν. Ο συγχρονισμός επίσης των γεγονότων δεν είναι ο καλύτερος με τους σκοπούς μας καθώς φαίνεται να μην ευνοούμαστε από τις συνθήκες. Από την άλλη βέβαια, αυτή η όψη θα μπορούσε να σημαίνει πως εμείς οι ίδιοι προσπαθούμε υπερβολικά και ίσως εμμονικά να πετύχουμε τους στόχους μας. Οι μεγάλες αλλαγές που μπορεί να θέλουμε να φέρουμε στην ζωή μας με αυτή την όψη, θα έρθουν μόνο αν είμαστε ανεκτικοί στις καταστάσεις και λειτουργήσουμε με δράση αλλά και με υπομονή.
  • Κορυφώνονται στις 25 Νοεμβρίου 2016, στις 30 Μαρτίου 2017 και στις 4 Αυγούστου 2017.
  • Λειτουργούν από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου 2016 το πρώτο, από τα μέσα Φεβρουαρίου μέχρι και τις αρχές Μαϊου 2017 το δεύτερο και από τις αρχές Ιουλίου μέχρι και τα τέλη Αυγούστου 2017 το τρίτο.
  • Τα τετράγωνα αυτά είναι μέρος του τελικού σταδίου του συνοδικού κύκλου Δία-Πλούτωνα

  • Τρεις φορές αντίθεση με τον Ουρανό
    • Επηρεάζονται οι Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι του τρίτου δεκαημέρου και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες γύρω στην 20η, 22η και 27η μοίρα των παρορμητικών ζωδίων.

    Η αντίθεση του Δία με τον Ουρανό που θα γίνει τρεις φορές λόγω της αναδρόμησης του Δία, φέρνει ξαφνικές αλλαγές και σημαντικές αλλαγές στην καθημερινή ροή της ζωής μας και μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις μας, την εργασία μας και γενικότερα τον τρόπο ζωής μας. Από την μια θέλουμε και οι ίδιοι να αλλάξουμε το σκηνικό της ζωής μας και να φέρουμε κατά κάποιο τρόπο τα πάνω-κάτω, από την άλλη όμως δεν είμαστε διατεθειμένοι να εξερευνήσουμε καινούργιες και άβατες μέχρι τώρα περιοχές. Επίσης, με αυτή την όψη αισθανόμαστε πως έχουμε τόσες ευθύνες και αρμοδιότητες που μας κρατάνε πίσω και μας εμποδίζουν να χαρούμε την ζωή μας. Όπως και να έχει το πράγμα, η όψη σηματοδοτεί την περίοδο που χρειάζεται να σκεφτούμε και να βρούμε τρόπους να απελευθερωθούμε από ό,τι μας εμποδίζει να βιώσουμε κάτι καινούργιο και ανανεωτικό.
  • Κορυφώνονται στις 26 Δεκεμβρίου 2016, στις 3 Μαρτίου 2017 και στις 28 Σεπτεμβρίου 2017
  • Λειτουργούν από τις αρχές Δεκεμβρίου 2016 έως τα τέλη Μαρτίου 2017 και από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως και το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου 2017.
  • Οι αντιθέσεις είναι μέρος του συνοδικού κύκλου Δία-Ουρανού

  • Ένα εποικοδομητικό εξάγωνο με τον Κρόνο
    • Επηρεάζει τους γεννημένους από 8-12/2, από 12-16/8, από 12-16/10 και από 12-16/12 και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες γύρω στην 21η μοίρα του Λέοντα, Ζυγού, Τοξότη ή Υδροχόου.

    Η όψη μιλά για μια περίοδο επέκτασης με προσοχή και επιφυλακτικά και μετρημένα βήματα. Οι ευκαιρίες για ανάπτυξη και πρόοδο που παρέχονται πρέπει να μελετηθούν και να επιλέξουμε τις κατάλληλες για εμάς. Οι ευκαιρίες αυτές μπορεί να αφορούν στην καριέρα μας (εμπορικές συμφωνίες και επενδύσεις ) ή στην προσωπική μας ζωή (απόκτηση αντικειμένου αξίας ή σοβαρή απόφαση που αφορά προσωπική μας σχέση). Αυτό που χρειάζεται είναι επιμονή, σωστές ηθικές αρχές και η χρήση της απλής κοινής λογικής στα μακροπρόθεσμα σχέδιά μας. Μπορεί να μην είναι η πιο άνετη και ευχάριστη περίοδος, αλλά τα θετικά αποτελέσματα των κόπων μας θα τα δούμε όταν πάψει να είναι ενεργή η όψη.
    • Κορυφώνεται στις 27 Αυγούστου 2017
    • Λειτουργεί από 9 Αυγούστου - 11 Σεπτεμβρίου 2017

    Τι φέρνει ο Δίας στο ζώδιό σου; Μάθε πώς ευνοείσαι και αξιοποίησε τις ευκαιρίες συνεχίζοντας την ανάγνωση στο astropedia.gr

    Δεν είναι όλα ρόδινα! Δες τι γίνεται και πότε να προσέξεις όταν ο Δίας θα είναι ανάδρομος στο ειδικό άρθρο

    Δεν υπάρχουν σχόλια: