11.11.16

Πανσέληνος στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού στις 14.11.2016

Η δύναμη της θέλησης
Η Πανσέληνος στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού από τον Athan
Η Πανσέληνος του Νοεμβρίου λαμβάνει χώρα στις 14 του μήνα και στις 15:52 το απόγευμα. Ολοκληρώνεται στην 23η μοίρα του άξονα Ταύρου-Σκορπιού (Σελήνη στον Ταύρο, Ήλιος στον Σκορπιό) και ο χάρτης που καταστρώνεται για την Ελλάδα είναι ο παρακάτω. Το φαινόμενο γίνεται σε ημέρα Σελήνης και σε πλανητική ώρα Άρη. Αμέσως μετά η Σελήνη θα περάσει σε κενό πορείας μέχρι να εισέλθει στους Διδύμους.



Σε επηρεάζει;

Από την Πανσέληνο του Νοεμβρίου επηρεάζεται ο σταθερός σταυρός (Ταύρος-Λέων-Σκορπιός και Υδροχόος) και συγκεκριμένα οι γεννημένοι από 10-14/2, από 12-16/5, από 14-18/8, από 12-16/11 και όσοι έχουν πλανήτες από την 21η έως την 25η μοίρα των σταθερών ζωδίων. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 28/1 και 30/7 ή όσοι έχουν πλανήτη στην 7η μοίρα του άξονα Λέοντα-Υδροχόου. Μπορείς να συμβουλευτείς τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες. 

Στα μισά του κύκλου

Δεν ξεχνάς ότι κάθε Πανσέληνος κορυφώνει τα γεγονότα και κάνει εμφανή την ενέργεια της νέας Σελήνης που προηγήθηκε και η ενέργεια του φαινομένου πάντα εστιάζει την προσοχή μας στις σχέσεις κάθε είδους. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος είναι εξέλιξη του σεληνιακού κύκλου που άρχισε με την νέα Σελήνη στις 30 Οκτωβρίου. Σχέδια που άρχισαν πριν δύο εβδομάδες και καταστάσεις που ξεκίνησαν τότε, τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουν, να βελτιωθούν ή και να ολοκληρωθούν φέρνοντας αποτελέσματα. Η επιρροή της Πανσελήνου διαρκεί δύο εβδομάδες, μέχρι την επόμενη νέα Σελήνη, στις 29 Νοεμβρίου.

Φράσεις-κλειδιά για την Πανσέληνο
  • άρνηση των παραδεδομένων τυπικών της κοινωνίας
  • ανταμοιβή από θετικούς συλλογισμούς και αποφάσεις
  • ανάγκη για ατομικότητα και διαφοροποίηση
  • επέκταση της δύναμης της θέλησης
  • ανάγκη κατανόησης της διαδικασίας του θανάτου

  • Η γεύση των επόμενων ημερών
    Το αιώνιο μοτίβο μιας ζωής
    Ο άξονας Ταύρου-Σκορπιού αναφέρεται στην τόνωση και ενδυνάμωση του εαυτού μέσα από την σταθεροποίηση του υλικού περιβάλλοντος. Περιγράφει τον βιολογικό σκοπό του ανθρώπου και τις έννοιες του τελικού σκοπού, της αξίας και του θανάτου μέσα από τα διάφορα επίπεδα της ύπαρξης. Είναι άξονας που κεντράρει, έχει συγκεκριμένους στόχους και κινείται αποφασιστικά μέχρι να εξαντλήσει το δυναμικό του εντός των ορίων που έχει θέσει για τον εαυτό του. Ο Ταύρος σχετίζεται με το άμεσο, φυσικό περιβάλλον και τις αισθήσεις και ο Σκορπιός σχετίζεται με την κατάσταση της ψυχής και κινείται πέρα από το επίπεδο των φυσικών αισθήσεων. Ο Ταύρος προσπαθεί να διατηρήσει αυτό που έχει και να το ενδυναμώσει, ο Σκορπιός πάει βαθύτερα και προσπαθεί να μεταμορφώσει το ψυχικό κεκτημένο. Ο άξονας αντικατοπτρίζει όψεις της σεξουαλικότητας και του αισθησιασμού και θέματα που ξεπηδούν από αυτό το δίπολο είναι η διατήρηση και η πρόκληση, η παράδοση και οι ατομικές αξίες, η κοινή λογική και η διαίσθηση, η μορφή και το περιεχόμενο.

    Ξαφνικές ανατροπές
    Στο χάρτη παρατηρούμε τον Ουρανό σε απόσταση αναπνοής από τον ωροσκόπο και τον Πλούτωνα να μεσουρανεί. Το κλίμα σίγουρα δεν είναι ήρεμο και η δράση μας γίνεται αποφασιστική, με ξαφνικές αποφάσεις να υλοποιούνται άμεσα και δραστικά. Μια περίοδος που μπορεί να μας αναστατώσει μέσα από ξαφνικά γεγονότα ή ειδήσεις που μας σοκάρουν. Ο πανίσχυρος Πλούτωνας από την υψηλότερη θέση του χάρτη επηρεάζει και αναγκάζει την κυβέρνηση και όλους εμάς να υποταχθούμε και να εξουσιαστούμε από την αναγκαιότητα (;) των καταστάσεων και να φρενάρουμε σχέδια για επέκταση και αύξηση, καθώς έχει αρχίσει να ενεργοποιείται το τετράγωνο Δια-Πλούτωνα και ο Δίας στον χάρτη τετραγωνίζει το μεσουράνημα.

    Δράση μεταμορφωτικής αλλαγής
    Ο κύριος της Πανσελήνου και κυβερνήτης του χάρτη, ο Άρης, έχει σχετικά πρόσφατα αλλάξει ζώδιο και έχει περάσει στον Υδροχόο, σε ένα πεδίο που χαρακτηρίζεται από την έννοια της αλλαγής αλλά και από την έννοια της σταθερότητας των ιδεολογικών απόψεων και δέχεται ένα εξάγωνο από τον Ερμή που βρίσκεται σε αδυναμία στον Τοξότη. Ο κύριος της Πανσελήνου είναι σε γωνιακό οίκο και από εκεί μας κινεί να δράσουμε για την ελευθερία των ιδεών και των πεποιθήσεων αλλά και να ανοίξουμε πρακτικά έναν καινούργιο δρόμο δράσης και πρακτικής αντίληψης της ύλης, της φύσης και της μεταμορφωτικής δύναμης που έχουμε ως ανθρώπινα όντα.

    Ενεργά Μεσοδιαστήματα
    Η Πανσέληνος ενεργοποιεί το μεσοδιάστημα Αφροδίτης/Δία, το οποίο κατά Έμπερτιν είναι ο άξονας της χαράς του έρωτα και της ευτυχίας. Μπορούμε λοιπόν να νοιώσουμε την ζεστασιά του έρωτα και την στοργική, καλή διάθεση από τους άλλους, αλλά να την εκπέμψουμε και να την εκφράσουμε και εμείς οι ίδιοι προς τους άλλους.

    Το μεσοδιάστημα Άρη/Β.Δ. επίσης ενεργοποιείται από την Πανσέληνο. Πρόκειται περί άξονος συνεργατικότητας και συνεργασίας, αλλά και ενώσεων που στηρίζονται αποκλειστικά στην φυσική έλξη. Η ενεργοποίηση του άξονα βγάζει επιθυμία για τεκνοποίηση, ομαδικό πνεύμα και συντροφικότητα, αλλά και διάθεση του ατόμου να συγκρουστεί και να τσακώνεται.

    Ο κυβερνήτης του χάρτη ενεργοποιεί το μεσοδιάστημα Ήλιου/Δία και Σελήνης/Δία. Δύο υπέροχα και θετικά μεσοδιαστήματα που μιλάνε για υγεία, χαρά και αναγνώριση και για αισθήματα προστασίας, ευτυχίας και συναισθηματικού πλούτου. Η ενεργοποίηση από τον Άρη μιλά για επιτυχία και ικανοποίηση μέσα από ατομικές προσπάθειες, για επιτυχία μέσα από σκληρή δουλειά και για την παρόρμηση του ατόμου να αγωνιστεί και να κατορθώσει κάτι σημαντικό στην ζωή του.

    Πώς θα επηρεαστεί
    το ζώδιό σου;
    Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα μοναδικό σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Συνέχισε στο astropedia.gr για να διαβάσεις τις προβλέψεις του ζωδίου σου.
    Καλή και δημιουργική Πανσέληνο σε όλους και όλες.
    Athan.

    Δεν υπάρχουν σχόλια: