26.11.16

Νέα Σελήνη στον Τοξότη στις 29.11.2016

Στις 29 Νοεμβρίου λαμβάνει χώρα η νέα Σελήνη που ουσιαστικά σηματοδοτεί τον μήνα Δεκέμβριο. Το φαινόμενο συμβαίνει στις 14:18 στην 8η μοίρα του Τοξότη και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται είναι ο παρακάτω.



Σε επηρεάζει;
Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι-Παρθένοι-Τοξότες και Ιχθύς) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 24-28/2, από 27-31/5, από 29/8-3/9, από 29/11-3/12, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 6η έως την 10η μοίρα του μεταβλητού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 13/1 και στις 15/7 ή όσοι έχουν πλανήτες στην 22η μοίρα του άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω.



Κάθε αρχή και δύσκολη;
Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη στις 29 Δεκεμβρίου. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή από τις 29 Νοεμβρίου και μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, μέχρι την Πανσέληνο δηλαδή. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως.

  
Φράσεις-κλειδιά για την νέα Σελήνη
  • ελπίδα για ξεπέρασμα εμποδίου ή κρίσης
  • επιθυμία για μια αντισυμβατική σχέση
  • πόνος από έρωτα
  • αντιμετώπιση του συμπλέγματος ανωτερότητας
  • δράση χρησιμοποιώντας την δύναμη της βούλησης
        •  
H γεύση των επόμενων ημερών

Φώτα στο τετράγωνο part 1
Το τετράγωνο της νέας Σελήνης με τον Ποσειδώνα εξασθενεί την δύναμη της θέλησης, φέρνει σύγχυση, ενοχή και απογοήτευση. Το να βλέπουμε τα πράγματα εξιδανικευμένα ή το να είμαστε ευκολόπιστοι αυτή την περίοδο μπορεί να οδηγήσει σε απώλειες, σε αποκαλύψεις και σκάνδαλα, ακόμη και σε συκοφαντική δυσφήμιση. Στις σχέσεις μπορεί να υπάρξει απιστία, έλλειψη ειλικρίνειας ή εξαπάτηση. Η διαίσθησή μας δεν λειτουργεί και οι σκέψεις που κάνουμε είναι κατά κάποιο παραμορφωμένες, σαν μια τηλεφωνική συνομιλία στην οποία η γραμμή έχει πολλά παράσιτα και δεν καταλαβαίνουμε ακριβώς τι μας λέει ο συνομιλητής μας ή καταλαβαίνουμε διαφορετικά πράγματα από αυτά που λέει. Υπάρχει λοιπόν ο κίνδυνος να παρασυρθούμε σε λάθος συμπεράσματα κα είναι πολύ εύκολο να εξαπατηθούμε από εχθρούς ή όχι και τόσο φιλικά προσκείμενα άτομα. Είναι εύκολο αυτή την περίοδο να πληγωθούμε καθώς είμαστε ευαίσθητοι και ευάλωτοι ψυχοσυναισθηματικά, κάτι που είναι έκδηλο στα έμπειρα μάτια ενός δόλιου ανθρώπου που ψάχνει θύματα.

Φώτα στο τετράγωνο part 2

Η νέα Σελήνη από τον όγδοο οίκο του χάρτη τετραγωνίζει τους σεληνιακούς δεσμούς, αλλά και την μοίρα της προηγούμενης ηλιακής έκλειψης του Σεπτέμβρη, στην 9η μοίρα της Παρθένου. Ταυτόχρονα, ο Ουρανός βρίσκεται από αντισκιά πάνω στην μοίρα της έκλειψης και η νέα Σελήνη κάνει ενάμισι τετράγωνο με τον Ουρανό. Αυτή η νέα Σελήνη λοιπόν έρχεται σαν ένα ξεκάθαρο σημάδι για μια σημαντική αλλαγή στις σχέσεις, ειδικά σε αυτές που ξεκίνησαν πριν ένα τρίμηνο, φέρνοντάς μας μπροστά στην ανάγκη επιλογής και απόφασης. Αρχίζει μια περίοδος έντονης και μεταμορφωτικής αλλαγής από τα βάθη του όγδοου οίκου για όλους μας, πολύ περισσότερο όμως για αυτούς που επηρεάζονται συγκεκριμένα από το φαινόμενο. Ακόμη όμως και σχέσεις που έχουν δημιουργηθεί πολύ πρωτύτερα της περασμένης έκλειψης μπορεί να επηρεαστούν, ειδικά αν έχει υπάρξει μια σημαντική απόφαση ή αλλαγή γύρω στον περασμένο Σεπτέμβριο. Φόβοι και παρανοϊκές σκέψεις ή αντιδράσεις μπορεί να επανακάμψουν, ειδικά με τον Ποσειδώνα τώρα πάνω στον νότιο δεσμό της Σελήνης.

Σχέσεις, συνεργασίες και οικονομικά ή σεξουαλικά αγκάθια
Η Αφροδίτη κυβερνά τον έβδομο οίκο του χάρτη που καταστρώνεται για αυτή την νέα Σελήνη και εντοπίζεται γωνιακή, σε τετράγωνο με τον Ουρανό, ενώ η απόκλισή της από τον ουράνιο ισημερινό είναι εκτός των ορίων της εκλειπτικής. Όταν ένας πλανήτης βγαίνει από τα όρια της εκλειπτικής, τότε λειτουργεί ανορθόδοξα, έντονα, ανεξέλεγκτα ή ακόμη και παράνομα.
Το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Ουρανό είναι και η πιο στενή όψη του χάρτη και δυστυχώς μπορεί να επιδράσει πολύ αρνητικά στις σχέσεις και στις συνεργασίες μας αυτή την περίοδο. Δημιουργεί αστάθεια στις αισθηματικές σχέσεις εξαιτίας απρόβλεπτων αναγκών ή ακόμη και εξαιτίας μιας ανήθικης ή παράνομης επιδίωξης. Αστάθεια και στις επαγγελματικές σχέσεις λόγω ξαφνικών και απρόβλεπτων γεγονότων. Η όλο και αυξανόμενη ανάγκη για ελευθερία και έντονο ενθουσιασμό και “το μάτι που παίζει” μπορεί να οδηγήσει στα όρια τον σύντροφο ή και εμάς τους ίδιους.
  
Το επίσης στενό τρίγωνο του Άρη που κυβερνά τον χάρτη της νουμηνίας με τον Δία που εντοπίζεται επίσης γωνιακός δίνει μεγάλη ώθηση σε επαγγελματικά σχέδια και πρωτοβουλίες, αλλά δυναμιτίζει τις ισορροπίες των σχέσεων, καθώς αυξάνει την ανάγκη για ερωτική ικανοποίηση με πληθωρικό και ανεξέλεγκτο, φιλελεύθερο τρόπο. Ο Κρόνος μπορεί να φέρει δημιουργικό αποτέλεσμα σε αυτό το έντονο τρίγωνο ελευθερίας, οδηγώντας τις ορμές μας στα σωστά κανάλια.

Πώς θα επηρεάσει η νέα Σελήνη το ζώδιό σου; Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου.


Καλή και δημιουργική νέα Σελήνη σε όλους και όλες!
Athan. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: