26.3.17

Κρόνος ανάδρομος από 6.4 έως 25.8.2017

Άνοιξη-καλοκαίρι 2017: Πληρώνοντας το κάρμα

Πρόκειται για την δεύτερη αναδρομή του Κρόνου στο ζώδιο του Τοξότη (η πρώτη αναδρομή έγινε τον Μάρτιο του 2016) και σε προσωπικό επίπεδο επηρεάζει σε θέματα που προκύπτουν από την διακυβέρνηση που έχει ο Κρόνος στο ατομικό ωροσκόπιο αλλά και από την οικοθεσία της διέλευσης. Δείτε ποιους οίκους κυβερνά ο Κρόνος στο γενέθλιο ωροσκόπιο (οι οίκοι που αρχίζουν στον Αιγόκερω και στον Υδροχόο δηλαδή) και σε ποιον οίκο γίνεται η αναδρομή, δηλαδή σε ποιον οίκο πέφτουν οι τελευταίες δέκα μοίρες του Τοξότη.



Στις 6 Απριλίου και από την 28η μοίρα του Τοξότη, ο Κρόνος είναι στάσιμος για να γυρίσει ανάδρομος. Η αναδρομή του διαρκεί μέχρι και τις 25 Αυγούστου, ημερομηνία που ο πλανήτης είναι στάσιμος για να γυρίσει ευθύδρομος στην 21η μοίρα του Τοξότη. Αυτή η αναδρομή επηρεάζει κυρίως τα μεταβλητά ζώδια και συγκεκριμένα τους γεννημένους από 10-20/3, από 10-20/6, από 12-22/9 και από 12-22/12, αλλά και όσους έχουν πλανήτες από την 21η έως την 28η μοίρα του μεταβλητού σταυρού. Επίσης από αντισκιά θα επηρεάσει τους Καρκίνους που έχουν γεννηθεί Ιούνιο και τους Αιγόκερους που έχουν γεννηθεί Δεκέμβριο, αλλά και όσους έχουν πλανήτη ή ακμή οίκου από την 2η έως την 9η μοίρα του άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω.

Ο Κρόνος αναδρομεί κάθε χρόνο και η διάρκεια μας αναδρομής του υπολογίζεται γύρω στους 4,5 μήνες. Η απόσταση που καλύπτει ανάδρομος είναι γύρω στις 6 με 7 μοίρες ζωδιακού μήκους. Η ανάδρομη περίοδος είναι διάστημα περιορισμού, άγχους και φόβων που κυριαρχούν. Ήδη οι τρεις πρώτοι μήνες του έτους, διάστημα κατά το οποίο ο Κρόνος βρισκόταν στις μοίρες που τώρα θα διανύσει ανάδρομος, μας προετοίμασαν ή τουλάχιστον μας προϊδέασαν για τα συγκεκριμένα θέματα που θα μας απασχολήσουν τώρα και τα οποία σχετίζονται με ευθύνες και καθήκοντα που έχουμε απέναντι στους δικούς μας και στην κοινωνία.

Η αναδρομή του Κρόνου θα μας δείξει ότι χρειαζόμαστε τώρα περισσότερο χρόνο για να καταλάβουμε αν μπορούμε τελικά να συνεχίσουμε με τις ευθύνες που έχουμε αναλάβει, αν πρέπει να σταματήσουμε ή αν χρειάζεται να προσαρμόσουμε και να αλλάξουμε κάτι για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Είναι μια περίοδος που μπορεί να περάσουμε από διάφορες δοκιμασίες και τεστ, ώστε να είμαστε τελικά σίγουροι ότι όντως μπορούμε να αναλάβουμε επιπλέον ευθύνες και αρμοδιότητες. Τα μαθήματα που θα πάρουμε αυτή την περίοδο θα είναι δύσκολα, σκληρά αλλά και πολύτιμα.

Από την άλλη πλευρά οι αρνητικές εκδηλώσεις του Κρόνου, όπως για παράδειγμα η θλίψη, η κατάθλιψη, η απαισιοδοξία και η απομόνωση, αυτή την περίοδο θα τονιστούν και θα πάρουν έκταση αναγκάζοντάς μας να δούμε ξεκάθαρα το πρόβλημα, να το αναγνωρίσουμε και να το παραδεχτούμε. Μερικές φορές οι άνθρωποι βυθίζονται τόσο βαθιά στα προβλήματά τους και στην κατάθλιψη, που χρειάζεται ένα βαρύ, δραστικό γεγονός για να τους ξυπνήσει..

Με την λήξη της ανάδρομης περιόδου, λογικά θα μπορέσουμε να έχουμε καταλήξει σε λύσεις και το διάστημα από την ορθοδρόμηση και μέχρι να απελευθερωθεί ο πλανήτης από την σκιά του (Σεπτέμβριος έως Νοέμβριος 2017) είναι ένα θετικό διάστημα κατά το οποίο η προσήλωση στον στόχο και η κινητοποίηση οδηγούν σε αποτελεσματικότητα, επιτυχίες και αναγνώριση. 


Ο χάρτης της αναδρομής του Κρόνου




Από τα πλανητικά δεδομένα για την Ελλάδα και για την στιγμή της αναδρομής παρατηρούμε ότι ο ωροσκόπος πέφτει στον Ταύρο, σε μια μοίρα που σχετίζεται με απομόνωση αλλά και με την υπόσχεση της ανταμοιβής αυτών που είναι αγνοί στην καρδιά. Η μοίρα μιλά για την αθανασία που αποκτά αυτός που δίνει από τον εαυτό του στην ομάδα. Ο Κρόνος πέφτει στον όγδοο οίκο, τομέας οικονομικών ανησυχιών και χρεών. Η Αφροδίτη, κυβερνήτης του χάρτη, είναι ανάδρομη και συγκλίνει σε τετράγωνο με τον Κρόνο, όψη που τελειοποιείται στις 8 Απριλίου και επαναλαμβάνεται στις 21 Απριλίου.

Μια όψη τετραγώνου Αφροδίτης-Κρόνου είναι πάντα δύσκολη, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν και οι δύο πλανήτες είναι ανάδρομοι. Πρόκειται για μια καρμική περίοδο, όπου καλούμαστε να επεξεργαστούμε και να κατανοήσουμε τα βαθύτερα αίτια της κατάστασής μας και να βάλουμε σε μια σειρά τις αξίες μας και τα πιστεύω μας. Σε πρακτικό επίπεδο η αναδρομή του Κρόνου προσφέρεται για να αναλογιστούμε πάνω σε οικονομικά προβλήματα και να ξεπληρώσουμε χρέη κάθε είδους, για να προετοιμάσουμε καλύτερες εργασιακές συνθήκες και για να καταλάβουμε ότι ίσως η φιλοσοφία που εφαρμόζουμε στα επαγγελματικά μας χρειάζεται αλλαγή, εφόσον δεν φέρνει τα ποθητά αποτελέσματα.

Και για τα αισθηματικά ζητήματα επίσης είναι περίοδος που χρειάζεται να  διαχειριστούμε το άγχος και την ένταση που διαφαίνεται μέσα από την δύσκολη αυτή όψη και που μπορεί να φέρνει στην επιφάνεια αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα, απόσταση, πάγωμα, απομάκρυνση ή άλλα προβλήματα. Το καλύτερο κατά την περίοδο της αναδρομής είναι να μην ξοδέψουμε μεγάλα ποσά χρημάτων και να εστιάσουμε στην σκληρή δουλειά, τόσο κυριολεκτικά όσον αφορά στο επάγγελμά μας, όσο και μεταφορικά όσον αφορά στις σχέσεις μας. Δεν είναι σε καμία περίπτωση περίοδος για να αγνοήσουμε τις ευθύνες που έχουμε.

Σημαντικές στιγμές

⦁ Η περίοδος ξεκινάει με το τετράγωνο της ανάδρομης Αφροδίτης και του ανάδρομου Κρόνου που δίνει και τον βασικό τόνο για το επόμενο διάστημα. Στις 21 Απριλίου θα επαναληφθεί το τετράγωνο με την Αφροδίτη ευθύδρομη αυτή την φορά και τότε πολλά θα ξεκαθαρίσουν ή θα αρχίσουν πλέον οι καταστάσεις να οριοθετούνται με μεγαλύτερη σαφήνεια.

⦁ Στις 18 Απριλίου ο Άρης από τον Ταύρο θα βρεθεί σε χιαστί με τον ανάδρομο Κρόνο και η όψη θα επαναληφθεί στις 9 Ιουλίου με τον Άρη τότε από τον Καρκίνο. Μεσολαβεί η αντίθεσή τους στον άξονα Διδύμου-Τοξότη, στις 29 Μαΐου.  Από τον Απρίλιο η δράση θέλει προσοχή και το πιο πιθανό είναι όχι μόνο να μην έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε, αλλά και να βρεθούμε σε δύσκολη θέση, τρέχοντας να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα. Η προσαρμογή στα δεδομένα και η ευελιξία θα λείπουν με αποτέλεσμα να κορυφωθούν αρνητικά καταστάσεις κατά την λειτουργία της όψης αντίθεσης. 

⦁ Στις 31 Ιουλίου Άρης από τον Λέοντα και σε σύνοδο με τον Ήλιο βρίσκεται σε σχέση ενάμισι τετραγώνου με τον ανάδρομο Κρόνο και η περίοδος μπορεί να πυροδοτήσει έντονες καταστάσεις καθώς η δράση μας είναι απόλυτη και εστιασμένη τόσο πολύ στον στόχο, ώστε να χάνουμε όχι μόνο την γενική εικόνα, αλλά και να λειτουργήσουμε εντέλει με τρόπο που τελικά αναιρεί και ακυρώνει τον σκοπό μας.

⦁ Τέλος στις 22 Αυγούστου ο Άρης θα τριγωνίζει τον ανάδρομο Κρόνο και ταυτόχρονα ο Δίας θα εξαγωνίζει τους άλλους δύο. Λίγο πριν την ευθυδρόμησή του Κρόνου, δίνονται ευκαιρίες για να μπορέσουμε αυτή την δυναμική ισορροπία που υπάρχει να την μετατρέψουμε σε απόφαση και δραστήρια κίνηση. Ο Δίας από την κορυφή αυτού του σχηματισμού παρέχει μια πιθανή διέξοδο για οποιαδήποτε υπάρχουσα ένταση και δίνει ευκαιρίες για δημιουργική δράση. 

Πού να εστιάσω κατά την αναδρομή;

Παρορμητικός σταυρός
Ο παρορμητικός σταυρός είναι καλό να εστιάσει σε θέματα καλύτερης διαχείρισης της καθημερινότητας και να βάλει τάξη στον τρόπο που διεξάγει τις καθημερινές του ρουτίνες ώστε το αποτέλεσμα να είναι περισσότερο οριοθετημένο και αποτελεσματικό. Η επέκταση σχεδίων χρειάζεται προσοχή και καλύτερη οργάνωση αυτή την περίοδο.
Κριός
Βλέπεις ότι η προσφορά σου και η ενέργεια με την οποία τους τελευταίους μήνες έχεις επενδύσει τους στόχους σου δεν τυγχάνει της απαραίτητης εκτίμησης από κάποιους και αρχίζεις να αποσύρεσαι και να μην επενδύεις πλέον τόσο σε άτομα και καταστάσεις που δεν αναγνωρίζουν την αξία σου. Ξεκαθαρίζεις τους στόχους σου και βάζεις όρια στους ανθρώπους που δεν μοιράζονται κοινό όραμα με σένα.
Καρκίνος
Επανεξετάζεις την καθημερινότητα σου, την εργασία σου, τις συνθήκες, την προσέγγιση και συμπεριφορά στον εργασιακό χώρο και τις σχέσεις σου με τους συναδέλφους και τους εργοδότες σου. Αναθεωρείς τα όρια που έχεις βάλει και τις υποσχέσεις που έχεις δώσει καθώς επανεξετάζεις τις συνθήκες που επικρατούν.
Ζυγός
Κατά την περίοδο της αναδρομής επανεξετάζεις τις σκέψεις σου, ο λόγος σου γίνεται πιο συγκροτημένος και μιλάς πιο απλά και ξεκάθαρα για το τι είναι αυτό που θες. Οι σχέσεις σου με αδέλφια και με στενούς συγγενείς επίσης επηρεάζονται καθώς βάζεις συγκεκριμένα όρια και κανόνες θέλοντας να κάνεις πιο λειτουργικές αυτές τις σχέσεις.
Αιγόκερως
Η αναδρομή του κυβερνήτη σου σε βάζει σε διαδικασία να επανεξετάσεις θέματα αυτοθυσίας, απομόνωσης, φαντασίας, πνευματικότητας και υποσυνειδήτου. Επίσης αναθεωρείς θέματα που έχουν να κάνουν με  κρυφούς εχθρούς, ψυχολογία και κρυφές πτυχές του εαυτού σου.

Σταθερός σταυρός
Ο σταθερός σταυρός επηρεάζεται σε θέματα οικονομικά και σε ζητήματα σωστής, πρακτικής και οριοθετημένης έκφρασης της δημιουργικότητας και της πρωτοβουλίας. Η επιμονή ή ακόμη και η εμμονή σε στάσεις που μέχρι τώρα δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα θα χρειαστεί να αναθεωρηθεί και να αλλάξει.
Ταύρος
Η αναδρομή του Κρόνου θα σε βάλει σε διαδικασία να ασχοληθείς με τα οικονομικά σου και να τα βάλεις σε τάξη. Θα σε απασχολήσει και είναι ακριβώς τώρα η ώρα για να διευθετήσεις και να ολοκληρώσεις μια οικονομική υποχρέωση ή σοβαρή εκκρεμότητα που έχεις και όσο δύσκολο και να φαίνεται θα το καταφέρεις μέχρι τον Αύγουστο του έτους.
Λέων
Ο Κρόνος σχετίζεται με τον χρόνο και το κάρμα. Η ανάδρομη κίνησή του ανοίγει ένα παράθυρο στο παρελθόν της ερωτικής σου ζωής και σε βάζει σε διαδικασία να σκεφτείς και να αναθεωρήσεις μια παλιά κατάσταση στα αισθηματικά σου, να δεις τα μαθήματα που πήρες και να πληρώσεις το τίμημα που υπάρχει σε περίπτωση που δεν πήρες το μάθημά σου ή που φέρθηκες εγωιστικά με κάποιο τρόπο.
Σκορπιός
Με αυτή την αναδρομή έρχεσαι αντιμέτωπος με την δική σου αξία και το κατά πόσο εξαργυρώνεις ή όχι την αξία που έχεις. Θα επανεξετάσεις το θέμα των εσόδων σου και της οικονομικής σου κατάστασης και θα βάλεις όρια και φραγμούς σε κάθε σημείο από όπου χάνεις χρήματα.
Υδροχόος
Αναθεωρείς και επανεξετάζεις θέματα που έχουν να κάνουν με την
συλλογική δραστηριότητα στο ευρύτερο πλαίσιο της κοινωνίας και με  την ένταξη σου σε ομάδες με ανθρώπους, που φέρουν παρόμοιες ιδέες και αντιλήψεις. Φίλοι από το παρελθόν μπορεί να επανεμφανιστούν γιατί κάτι σου χρωστάνε ή κάτι τους χρωστάς.

Μεταβλητός σταυρός
Ο συγκεκριμένος σταυρός επηρεάζεται περισσότερο και μάλιστα σε νευραλγικούς τομείς, όπως η οικογένεια, οι σχέσεις και τα επαγγελματικά. Όλοι οι εκπρόσωποι του μεταβλητού σταυρού καλό είναι να χρησιμοποιήσουν το διάστημα της αναδρομής για να μελετήσουν καλύτερα τις αλλαγές που θέλουν να φέρουν στην ζωή τους και κυρίως να καταλάβουν τι είναι αυτό που τους εμποδίζει από το να φέρουν την αλλαγή.
Δίδυμος
Επανεξέταση σε θέματα γάμου, συνεργασιών και σχέσεων. Προσοχή σε γραπτές ή προφορικές δεσμεύσεις, σε νομικές υποθέσεις, μηνύσεις, αντιπάλους και φανερούς εχθρούς.
Παρθένος
Επανεξέταση σε θέματα τάξης και ορίων στις σχέσεις σου, αλλά και σε θέματα που έχουν να κάνουν με την οικογένεια σου και το παρελθόν σου. Αναθεωρείς και επανεξετάζεις κάτι που έχεις αναλάβει σαν ευθύνη ή δέσμευση από τις αρχές του έτους και επαναπροσδιορίζεις την θέση σου σε αυτό το θέμα.
Τοξότης
Η αναδρομή γίνεται στο ζώδιό σου και προφανώς θα σε επηρεάσει σε πολλούς τομείς που όμως έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς τον εαυτό σου, την στάση που κρατάς απέναντι στην ζωή και τις αποφάσεις σου. Πιο συγκεκριμένα όμως, θα χρειαστεί να οριοθετήσεις και να αναθεωρήσεις θέματα που έχουν με την οικογένεια σου, το σπίτι σου και την καριέρα σου, το πώς αυτοί οι τομείς εμπλέκονται και τι επισκιάζει τι.
Ιχθύες
Είναι μια περίοδος που ετοιμάζεσαι να κλείσεις και να διεκπεραιώσεις θέματα που είναι ακόμη ανοιχτά στην εργασία σου, στην καριέρα σου και στον γάμο σου, αν είσαι παντρεμένος. Βλέπεις και αναγνωρίζεις το ότι κάποιοι σε έχουν εκμεταλλευτεί και αποφασίζεις να ξεκαθαρίσεις την θέση σου και να μην αφήσεις πλέον τις καταστάσεις να σε πάνε πίσω χρονικά ή ηθικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: