1.8.17

Αναδρομος Ουρανός από 3.8.2017 έως 2.1.2018

Κάνε την αλλαγή πρώτα μέσα σου

Ο Ουρανός γίνεται στάσιμος για να αναδρομήσει στις 3 Αυγούστου στην 29η μοίρα του Κριού (28ο31’). Κατά την αναδρομή του θα βρεθεί μέχρι και την 25 μοίρα του Κριού (24ο34), μοίρα στην οποία θα ευθυδρομήσει στις 2 Ιανουαρίου 2018.



Η φαινομενικά ανάδρομη κίνηση του πλανήτη θα επηρεάσει κυρίως τα παρορμητικά ζώδια (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) που έχουν γεννηθεί 15-20/1, 14-19/4, 17-22/7 και 17-22/10, αλλά και όλους όσοι έχουν γεννηθεί τις τελευταίες πέντε μέρες του ζωδίου τους ή έχουν προσωπικό πλανήτη από την 24 μέχρι την 29 μοίρα του παρορμητικού σταυρού. 

Η αναδρομή του Ουρανού σηματοδοτεί μια περίοδο εσωτερικής αλλαγής που προκύπτει ως νομοτελειακή απάντηση στις αλλαγές που βιώνει το άτομο στην εξωτερική ζωή και το τι είδους είναι αυτή η εσωτερική αλλαγή έχει να κάνει με τους πλανήτες που ενεργοποιούνται στον ατομικό χάρτη μέσα από τις όψεις και με τον γενέθλιο οίκο στον οποίο εντοπίζεται αυτή την περίοδο ο Ουρανός. Δες περισσότερα για το πώς λειτουργεί η διέλευση του Ουρανού μέσα από τους οίκους του προσωπικού ωροσκοπίου εδώ 

Γενικότερα θα λέγαμε ότι βρισκόμαστε στο στάδιο που περιμένουμε έντονα να συμβεί κάποια αλλαγή στην ζωή μας ή μπορεί να έχουμε ήδη κάνει αλλαγές, αλλά παρολαυτά να μην έχουμε δει το αποτέλεσμα και να μην έχει συμβεί ακόμη τίποτα. Ο ανάδρομος Ουρανός σε αυτή την περίπτωση προκαλεί με διάφορους τρόπους την εσωτερική αλλαγή να συμβεί, ώστε έτσι να υπάρξουν και τα αποτελέσματα στην εξωτερική πραγματικότητα.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων η αλλαγή που επιθυμούμε έχει να κάνει με μια μεγαλύτερη αίσθηση ατομικής ελευθερίας, την οποία επεξεργαζόμαστε, όσο διαρκεί η αναδρομή και την οποία θα εκδηλώσουμε, όταν ο πλανήτης γυρίσει ευθύδρομος. Από την άλλη πλευρά θα μπορούσε να σημαίνει ότι μέχρι τώρα ήμασταν χαοτικοί, επαναστατικοί και αντιδραστικοί και τώρα η ανάδρομη φάση μας κάνει να σκεφτούμε περισσότερο πάνω σε αυτή μας την στάση και να αντιληφθούμε τα λάθη στην συμπεριφορά και στις κινήσεις μας. 


Από τον χάρτη που καταστρώνεται για την στάση και αναδρόμηση του Ουρανού παρατηρούμε πως ο πλανήτης δεν εμπλέκεται σε κύριες όψεις, πέρα από το τρίγωνό του με τον βόρειο δεσμό της Σελήνης. Η κύρια όψη που υπάρχει στον χάρτη και που μας απασχολεί σε σχέση με την ανάδρομη φάση του Ουρανού είναι το τετράγωνο του Δία με τον Πλούτωνα. Το τρίγωνο με τον βόρειο δεσμό μπορούμε να πούμε ότι είναι θετικό με την έννοια ότι μας διευκολύνει να προσαρμοστούμε στις συνθήκες και στις καταστάσεις που αλλάζουν. Αναζητούμε και προσπαθούμε να φέρουμε και εμείς οι ίδιοι μια αλλαγή στην ζωή μας η οποία τελικά θα είναι θετική και εμφανίζονται οι ευκαιρίες για να το κάνουμε αυτό.

Το τετράγωνο του Δία με τον Πλούτωνα μας ωθεί να πετύχουμε και να κατορθώσουμε να φέρουμε εις πέρας επιτυχώς κάποιο σχέδιο ή ιδέα στα επαγγελματικά μας, κάτι που μας τρώει ενέργεια και κάνει το μυαλό μας να καταναλώνεται γύρω από αυτή την προσπάθεια. Δες περισσότερα για την όψη εδώ. Θέλουμε να πετύχουμε, να ανέβουμε στην κλίμακα και να αποκτήσουμε δύναμη και επιρροή. Οι προσπάθειες όμως για τα παραπάνω κοστίζουν και η εμμονική μας συμπεριφορά μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και ανατροπές στο σπίτι, στην οικογενειακή μας ζωή, στην υγεία μας και στις σχέσεις μας ή ακόμη και να δημιουργήσει ισχυρούς εχθρούς και αντιπάλους. Υπό το πρίσμα της αναδρομής του Ουρανού τα παραπάνω μπορεί να είναι έντονα και να οδηγηθούμε σε συμπεριφορές υπερβολής, κατάλυσης των ηθικών νόμων και σε διόγκωση φόβων που έχουν να κάνουν με την καταστροφή και την εξαφάνιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: