4.11.17

Πανσέληνος στις 4.11.2017 στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού

Γνωρίζω τι σου έδωσα, δεν ξέρω όμως εσύ τι πήρες...

Η Πανσέληνος του μήνα λαμβάνει χώρα στις 4 Νοεμβρίου στις 07:22 το πρωί. Ολοκληρώνεται στην 12η μοίρα (11ο58΄) του άξονα Ταύρου-Σκορπιού (Σελήνη στον Ταύρο-Ήλιος στον Σκορπιό) και ο χάρτης που καταστρώνεται για την Ελλάδα είναι ο παρακάτω. 



Σε επηρεάζει; 
Από την Πανσέληνο του Νοεμβρίου επηρεάζεται ο σταθερός σταυρός (Ταύρος-Λέων-Σκορπιός-Υδροχόος) και συγκεκριμένα οι γεννημένοι από 31/1-3/2, από 30/4-5/5, από 3-7/8, από 2-6/11 και όσοι έχουν πλανήτες από την 10η μέχρι την 14η μοίρα των σταθερών ζωδίων. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 7/2 και 11/8 ή όσοι έχουν πλανήτη στην 18η μοίρα του άξονα Λέοντα-Υδροχόου. Μπορείς να συμβουλευτείς τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν ανήκεις στις παραπάνω κατηγορίες.  


Στα μισά του κύκλου 
Δεν ξεχνάς ότι κάθε Πανσέληνος κορυφώνει τα γεγονότα και κάνει εμφανή την ενέργεια της νέας Σελήνης που προηγήθηκε και η ενέργεια του φαινομένου πάντα εστιάζει την προσοχή μας στις σχέσεις κάθε είδους. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος είναι εξέλιξη του σεληνιακού κύκλου που άρχισε με την νέα Σελήνη στις 19 Οκτωβρίου. Σχέδια που άρχισαν πριν δύο εβδομάδες και καταστάσεις που ξεκίνησαν τότε, τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουν, να βελτιωθούν ή και να ολοκληρωθούν φέρνοντας αποτελέσματα. Η επιρροή της Πανσελήνου διαρκεί δύο εβδομάδες, μέχρι την επόμενη νέα Σελήνη στις 18 του μήνα.

Φράσεις-κλειδιά για την Πανσέληνο 
  • Η αίσθηση της ευθύνης προς τους άλλους μεγαλώνει
  • Προσμονή της αποκάλυψης του μέλλοντος
  • Αποδοχή της αδυναμίας και της κτητικότητας και επιθυμία να αλλάξουμε 
  • Αντίληψη του ρόλου που παίζουμε στο θεϊκό σχέδιο
  • Ανάγκη να απελευθερωθούμε από τα δεσμά του παρελθόντος

Η γεύση των επόμενων ημερών
Η Πανσέληνος γίνεται με την Σελήνη να βρίσκεται στο περίγειό της, την κοντινότερη απόσταση δηλαδή που μπορεί να έχει η Σελήνη από την Γη και αυτό θα κάνει την Σελήνη να φαίνεται πολύ μεγάλη στον ουρανό. Ούσα τόσο κοντά θα έχει σημαντική επιρροή τόσο στην φύση, όσο και στην ψυχολογία μας, τις διαθέσεις μας και τον τρόπο που εκδηλωνόμαστε. 

Η Αφροδίτη που είναι ο χορηγός της Πανσελήνου βρίσκεται σε αντίθεση ιδιομοιρίας με τον ανάδρομο Ουρανό, όπως ακριβώς και η προηγούμενη νέα Σελήνη, δίνοντας έτσι την έμφαση στις επιλογές που κάνουμε αυτή την περίοδο στις σχέσεις μας και στην ανάγκη μας για προσωπική ελευθερία που μεγαλώνει ακόμη περισσότερο. Ταυτόχρονα ο Ήλιος και η Σελήνη κάνουν θετικές γωνίες με τον ακόμη ανάδρομο Ποσειδώνα δημιουργώντας την ανάγκη να ξεφύγουμε από τα πρακτικά και να ακολουθήσουμε τον δρόμο των ονείρων, αφήνοντας πίσω μας ευθύνες και λεπτομέρειες να τις αναλάβει η τύχη... Η χαραμάδα που δημιουργεί το άγνωστο είναι σκοτεινή, αλλά ταυτόχρονα πολύ δελεαστική.

Όπως κάθε Πανσέληνος, έτσι και αυτή μας ωθεί να εξερευνήσουμε την σκοτεινή μας πλευρά και μας βάζει σε διαδικασία να απαντήσουμε και να αναγνωρίσουμε αν τα κίνητρα και οι προθέσεις μας ξεκινάνε από την αγάπη (Ταύρος) ή από την ζήλια και την καχυποψία (Σκορπιός). Τίθεται το θέμα του τι χρειάζεται να κατανοήσουμε ακόμη και να το μεταμορφώσουμε μέσα από επεξεργασία και τι είναι αυτό που χρειάζεται να διατηρήσουμε σε αντίθεση με αυτό που χρειάζεται να αφήσουμε να φύγει, αποβάλλοντάς το από την ζωή μας, τον εαυτό μας ή την καθημερινότητά μας και το περιβάλλον μας. 

Η Πανσέληνος στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού, έχει την Σελήνη να φωτίζει τον Ταύρο και ο Σκορπιός είναι το σκοτεινό σημείο. Είναι περίοδος να αντιληφθούμε και να αναγνωρίσουμε την αγάπη, την άνεση και την ασφάλεια ως δρόμο εξόδου από την σκοτεινή πλευρά της ζήλειας, των δραμάτων και των θεμάτων εμπιστοσύνης. 

Ενεργά μεσοδιαστήματα

Αφροδίτη= Κρόνος/Μεσουράνημα
Το μεσοδιάστημα που σχετίζεται με την ένωση με τον πνευματικό φως και την πραγματική πνευματικότητα. Δυσκολίες στο να αφήσουμε να περάσει το αληθινό πνευματικό μήνυμα και η ανάγκη να ακούσουμε την εσωτερική μας φωνή και όχι τις εξωτερικές εξουσίες. Το μεσοδιάστημα σχετίζεται με προβλήματα με άτομα δύναμης και φορείς εξουσίας και με την αργή εξέλιξη και την καθυστέρηση της επιτυχίας στην καριέρα που μπορεί να φέρει ως αποτέλεσμα την αμφιβολία για το αν βρισκόμαστε τελικά στο σωστά επάγγελμα για εμάς. Αυτό το μεσοδιάστημα μιλά για τους περιορισμούς που θέτει η κοινωνία στο άτομο και για την διαδικασία να βρούμε τρόπους να τους κάνουμε να δουλέψουν για εμάς. Η Αφροδίτη καθώς ενεργοποιεί το παραπάνω μεσοδιάστημα μιλά για την ανάγκη να έχουμε μια σχέση που μας ικανοποιεί και πνευματικά και να ζούμε μέσα σε μια σχέση που είναι ειλικρινής και σύμφωνη με την ηθική και δημιουργούνται καταστάσεις που μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι δεν παίρνουμε τον σεβασμό που αξίζουμε από τον σύντροφο.

Αφροδίτη= Ήλιος/Άρης
Το μεσοδιάστημα που δείχνει την ικανότητα να φορτίζουμε τις πράξεις μας με μακροπρόθεσμη ενέργεια και στόχο. Αναλαμβάνουμε εγχειρήματα που έχουν νόημα και δίνουμε σημαντικές μάχες, αν και η πολλή προσπάθεια μπορεί να αποδυναμώσει την ζωτικότητά μας.  
Η ενεργοποίηση του μεσοδιαστήματος από την Αφροδίτη μας κάνει να εκφράζουμε την αγάπη μας με τρόπο ξεκάθαρο, έντονο, ευθύ και ζωτικό. Δείχνουμε ενεργά την εκτίμησή μας και καταφέρνουμε να πετύχουμε πολλά με εύκολο και βατό τρόπο. Αυτή την περίοδο μπορεί να βρίσκουμε την δουλειά μας ενδιαφέρουσα και χαλαρωτική. 

Ήλιος= Ερμής/Αφροδίτη
Το μεσοδιάστημα που δείχνει εκτίμηση στην αισθητική και την ικανότητα να επικοινωνούμε με όμορφο και μαλακό τρόπο. Αγάπη για τις ιδέες, για την επικοινωνία και τον λόγο, επικοινωνία μέσα στις σχέσεις. Η χρήση του λόγου ως μέσου για να επέλθει ειρήνη και αρμονία. Η ενεργοποίηση του μεσοδιαστήματος από τον Ήλιο τονίζει την ικανότητα του ατόμου να είναι πειστικό όταν μιλάει ή όταν γράφει. Οι στόχοι επιτυγχάνονται μέσα από την χρήση ευγένειας και διπλωματίας. 

Ήλιος= Δίας/Ωροσκόπος
Το μεσοδιάστημα που δίνει ένα ενθουσιώδη, γενναιόδωρο και ανοιχτό χαρακτήρα. Η ταυτότητα του ατόμου εκπέμπει ενθουσιασμό και την επιθυμία ή την ικανότητα να μαθαίνει όλο και περισσότερα γύρω από τον εαυτό του και τους τρόπους που μπορεί να αναπτυχθεί. Η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης και η σταδιακή ενσωμάτωση όλο και περισσότερων στοιχείων και ποιοτήτων στο σύνολο της ατομικής ταυτότητας. Η ενεργοποίηση του παραπάνω μεσοδιαστήματος από τον Ήλιο μας κάνει αυτή την περίοδο να εκφράζουμε και να προσεγγίζουμε τους στόχους μας με περισσότερη αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό, παίρνουμε δύναμη και αναζωογονούμαστε  από την επέκταση και την ανάπτυξη των σχέσεων. 

Ωροσκόπος= Ερμής/Δίας
Το μεσοδιάστημα που δείχνει την ικανότητα να συνθέτουμε ιδέες και της ενθουσιώδους επικοινωνίας. Υπερβολικά ενεργή η διαδικασία της σκέψης και του ενθουσιασμού που προκύπτει από ιδέες. Φιλοσοφική σκέψη, αλλά και ομιλία που δεν έχει όρια. Αφηρημάδα που προέρχεται από το ότι έχουμε πολλά στο μυαλό μας. Με τη ενεργοποίηση του μεσοδιαστήματος από τον ωροσκόπο, αυτή την περίοδο γινόμαστε πιο πρόθυμοι να συμβιβαστούμε και πιο ευέλικτοι στις σχέσεις μας. τα πολλά λόγια όμως και αυτούς που μιλάνε πολύ κανείς δεν τους παίρνει στα σοβαρά ή κάνει τους άλλους να χάνουν σημαντικά σημεία από αυτά που λέμε, καθώς δεν μας ακούνε προσεκτικά. Ομιλητικότητα εξαιτίας ανασφάλειας. 

Ωροσκόπος= Άρης/Κρόνος
Το μεσοδιάστημα που σχετίζεται με την προσεκτική και οργανωμένη δράση και με την επιθυμία οι πράξεις μας να είναι σωστές και επιτυχημένες, κάτι που θα μπορούσε να αποθαρρύνει κάποιον από την δράση. Καταπιεσμένος θυμός που συσσωρευτικά οδηγεί στην εξάντληση ή στο αίσθημα ανικανότητας στον σεξουαλικό τομέα. Η ανάγκη να είμαστε σίγουροι και να γνωρίζουμε το αποτέλεσμα επηρεάζει αρνητικά την δημιουργικότητά μας και την δυνατότητα να είμαστε ανοιχτοί σε αυτό που έχει να μας προσφέρει η ζωή. Από την θετική πλευρά, το μεσοδιάστημα σχετίζεται με τεχνικές ικανότητες και την δυνατότητα να πετύχουμε κάτι μέσα από προσεκτικό και λεπτομερή σχεδιασμό. Η ενεργοποίηση του μεσοδιαστήματος από τον ωροσκόπο μας κάνει να δίνουμε την εικόνα στους άλλους ενός προσεκτικού και επίμονου ατόμου. Μπορεί αυτή την περίοδο να είμαστε πιο ευαίσθητοι και να παρεξηγούμε πιο εύκολα γιατί είμαστε σε μεγάλη επαφή με την εικόνα που προβάλλουμε και με την ταυτότητά μας. 

Ερμής= Άρης/Πλούτωνας
Το μεσοδιάστημα μιας έντονης επιθετικότητας που μπορεί να είναι ανεξέλεγκτη και εμμονική. Η δυνατότητα να διεκπεραιώσουμε ένα υπερβολικά μεγάλο όγκο εργασίας ή η δράση που επηρεάζει έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων, αν όχι ολόκληρο τον κόσμο. Η επιθυμία να εργαστούμε προς την επίτευξη ενός κατορθώματος. Υπερβολική βία και ωμότητα και κυριαρχία πάνω στους άλλους, χωρίς να μας ενδιαφέρει το πώς αισθάνονται. Οι πράξεις μας γίνονται τόσο έντονες ώστε να καταλαβαίνουμε τόσο την δημιουργική πλευρά, όσο και την καταστροφική. Η συνειδητοποίηση της προσωπικής δύναμης οδηγεί σε βαθιές αλλαγές στην ψυχή μας. Η ενεργοποίηση του μεσοδιαστήματος από τον Ερμή οδηγεί στο να μιλάμε και να εκφραζόμαστε αυτή την περίοδο πολύ σκληρά και επιθετικά, κάτι που βέβαια μπορεί να χρειάζεται για να έχουμε αποτέλεσμα και να ξεπεράσουμε εμπόδια. Ο φόρτος εργασίας αυτή την περίοδο επιβαρύνει πολύ το νευρικό μας σύστημα. Γινόμαστε απόλυτοι και θα κάναμε οτιδήποτε χρειάζεται για να περάσουμε τις ιδέες μας στους άλλους και να τους πείσουμε. 

Κρόνος= Άρης/Ποσειδώνας
Το μεσοδιάστημα που έχει να κάνει με την δράση που πηγάζει από την ηθική ή πνευματική υποχρέωση. Η πρωτοβουλία να βοηθήσουμε τους άλλους και η βελτίωση της ικανότητάς μας να δρούμε χωρίς απαραίτητα να επιβαλλόμαστε μέσα από την δράση μας. Επίσης το μεσοδιάστημα σχετίζεται με δράση που δεν είναι ξεκάθαρη, με ενέργειες που είναι μπερδεμένες και αναποτελεσματικές. Η φαντασία είναι δυνατή με δημιουργικά ή καταστροφικά αποτελέσματα.   
Με την ενεργοποίηση του παραπάνω μεσοδιαστήματος από τον Κρόνο φοβόμαστε ή αισθανόμαστε ανίκανοι να λειτουργήσουμε και να κινηθούμε με την διαίσθησή μας. Φοβόμαστε για ενεργειακές επιθέσεις και σκοτεινές δυνάμεις. Με δυσκολία και με κόπο θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε το χάος που δημιουργούν οι μπερδεμένες μας κινήσεις και δράσεις. 

Πώς θα σε επηρεάσει η Πανσέληνος;
Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα μοναδικό σύνολο που δίνει πολλές περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Συνέχισε στο astropedia.gr για να διαβάσεις τις προβλέψεις του ζωδίου σου. 

Καλή και δημιουργική Πανσέληνο σε όλους και όλες. 
Athan. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: