17.12.17

Νέα Σελήνη στον Τοξότη στις 18.12.2017

Στις 18 Δεκεμβρίου ολοκληρώνεται η νέα Σελήνη του μήνα. Το φαινόμενο συμβαίνει στις 08:30 το πρωί στην 27η μοίρα του Τοξότη (26ο31’) και για τις συντεταγμένες της Ελλάδος ο χάρτης που καταστρώνεται είναι ο παρακάτω. 



Σε επηρεάζει; 
Από αυτή την νέα Σελήνη επηρεάζονται τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 16-20/3, από 16-20/6, από 18-22/9 και από 16-20/12, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες από την 25η έως την 29η μοίρα του μεταβλητού σταυρού. Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι στις 24/6 και στις 26/12  ή όσοι έχουν πλανήτες στην 3η μοίρα του άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω. Συμβουλέψου τον αστρολογικό χάρτη σου για να δεις αν επηρεάζεσαι από το φαινόμενο. 


Κάθε αρχή και δύσκολη;
Η νέα Σελήνη συμβολίζει την αρχή ενός νέου κύκλου που εισάγει καινούργια στοιχεία στην εμπειρία και στους κύκλους της ζωής μας, στοιχεία και συνειδητοποιήσεις που θα καταστούν σαφή και θα εξελιχθούν περνώντας από στάδια και φτάνοντας στην ολοκλήρωσή τους με το τέλος του κύκλου που σηματοδοτείται από την επόμενη νέα Σελήνη στις 17 Ιανουαρίου. Το ευνοϊκότερο διάστημα για να κάνουμε μια καινούργια αρχή και να ξεκινήσουμε καινούργια σχέδια μέσα σε αυτόν τον κύκλο είναι κατά την αύξουσα φάση του, δηλαδή από τις 18 του μήνα και μέχρι τις 2 Ιανουαρίου, μέχρι την επόμενη Πανσέληνο δηλαδή. Η ενέργεια μιας νέας Σελήνης γενικά είναι φρέσκια, παρορμητική και ενθουσιώδης και δίνει την ψυχολογική βάση για καινούργια ξεκινήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλα τα καινούργια ξεκινήματα ανεξαιρέτως. 

Φράσεις - κλειδιά για την νέα Σελήνη
  • ανάλυση στόχων
  • ανάληψη ευθύνης, ατομικής και κοινωνικής
  • τάση να προβλέψουμε ή να προνοήσουμε
  • σεβασμός από εμάς και προς εμάς
  • επιθυμία να επεκτείνουμε τα όρια αντίληψης των άλλων και της κοινωνίας


H γεύση των επόμενων ημερών 
Μια περίεργη νέα Σελήνη με την οποία αποχαιρετούμε το έτος και τον Κρόνο στον Τοξότη και η οποία μας προετοιμάζει για την νέα χρονιά. Στον χάρτη η νέα Σελήνη εντοπίζεται στον δωδέκατο οίκο, περιοχή τονισμένη από την πολυαστρία στο ζώδιο του Τοξότη. Η περίοδος αυτή έχει την αίσθηση του επείγοντος και οι καταστάσεις, (εξωτερικά γεγονότα και εσωτερικές διαδικασίες) πιέζουν και αγχώνουν. Η ανάγκη που υποβόσκει και που προσπαθεί να βρει ικανοποίηση μέσα από τον τρόπο που σκεφτόμαστε, αποφασίζουμε και δρούμε αυτή την περίοδο έχει να κάνει με την απελευθέρωση από εμπόδια και με την υλοποίηση των στόχων μας και των σχεδίων μας. 

Το τρίγωνο της νέας Σελήνης με τον Ουρανό, αν και αποκλίνον, δίνει τόνωση και λειτουργεί σαν ένας φάρος μέσα στην τρικυμία μέσα από ευκαιρίες που δίνει ή μέσα από καινούργιες ιδέες που συλλαμβάνουμε αυτή την περίοδο και που βλέπουμε ότι όντως μπορούν να γίνουν πραγματικότητα και να μας ανανεώσουν, εμάς και την ζωή μας. Το γεγονός ότι το τρίγωνο είναι πλέον αποκλίνον και χάνει την δυναμική του δεν είναι άσχημο, καθώς ο ωροσκόπος στον Αιγόκερω δεν προτιμά τόσο το νεωτεριστικό και την ακραία ή την ξαφνική αλλαγή, αλλά θέλει την δομή και ίσως και την ρουτίνα.. Έχουμε έμπνευση λοιπόν και όραμα, αλλά κινούμαστε πρακτικά και αποτελεσματικά, χωρίς να αναταράσσουμε πλήρως το σύστημα. 

Από την μια πλευρά της νέας Σελήνης βρίσκεται η Αφροδίτη και από την άλλη πλευρά ο Κρόνος. Δύο πλανήτες με αντίθετες φύσεις, δημιουργούν αντίρροπες δυνάμεις, ανάγκες και διαθέσεις κατά την νέα Σελήνη. Είναι περίοδος που μπορούμε να γευτούμε ακόμη, ίσως κρυφά και χωρίς μεγάλη ικανοποίηση όμως, απολαύσεις και να χαλαρώσουμε αφήνοντας στην άκρη τα πρέπει και τις υποχρεώσεις, αλλά ταυτόχρονα είναι ξεκάθαρο, εκ των πράγματων αλλά και μέσα από την ίδια την συνείδησή μας, το ότι πλέον ήρθε η στιγμή να κλείσουμε κύκλους, να ασχοληθούμε με κάθε μικρή ή μεγάλη εκκρεμότητα που χρειάζεται τακτοποίηση και να βαδίζουμε γοργά προς την πρακτική εφαρμογή και μορφοποίηση των σχεδίων μας. 

Περίοδος που δεν ευνοεί ακόμη τις ξεκάθαρες κουβέντες και καθυστερεί την πλήρη αντίληψη των καταστάσεων. Ο Ερμής ακόμη ανάδρομος δεν βοηθά να γίνει αυτό, αλλά ο Άρης από τον δέκατο οίκο και σε σύνοδο με το μεσουράνημα του χάρτη μας σπρώχνει να δράσουμε και ο ωροσκόπος στον Αιγόκερω υποστηρίζει μέσα από την έξαρση του Άρη σε αυτό το ζώδιο, την δράση και την αποτελεσματικότητα. 

Πώς θα σε επηρεάσει η νέα Σελήνη; 
Να θυμάσαι ότι ο ατομικός σου χάρτης είναι ένα σύνολο που δίνει πολύ περισσότερες πληροφορίες για σένα και το μέλλον σου από ό,τι απλά το ζώδιό σου. Συνέχισε ην ανάγνωση στο astropedia.gr για να διαβάσεις τις γενικές προβλέψεις του ζωδίου σου. 

Καλή και δημιουργική νέα Σελήνη σε όλους και όλες και καλές γιορτές! 
Athan 

Δεν υπάρχουν σχόλια: