3.1.18

Ο τόνος του 2018

Αριθμολογικές τάσεις για την νέα χρονιά...
 
Η καινούργια χρονιά αριθμολογικά σφραγίζεται από τον συμβολισμό του αριθμού 11/2. Μετά την ώθηση που μας έδωσε το 2017 να εκφράσουμε την μοναδικότητά μας και να δημιουργήσουμε νέες και καλύτερες προοπτικές στην ζωή μας, ανεξάρτητα και δυναμικά (ήταν χρονιά 10/1), τώρα έρχεται η στιγμή που χρονικά καλούμαστε να καταλάβουμε καλύτερα αυτό που συμβαίνει στην ζωή μας και να το εξελίξουμε μέσα από την συναίσθηση και την απαραίτητη παραδοχή ότι δεν μπορούμε να είμαστε μόνοι και πως χρειαζόμαστε τους άλλους για να προχωρήσουμε.
 
 

 
Το 2018 είναι ένας χρονικός κύκλος μέσα στον οποίο η σχέση που έχουμε με τους ανθρώπους και κυρίως η ποιότητα της σχέσης αυτής, θα αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό για την συνέχεια και την εξέλιξη. Πρόκειται λοιπόν για μια χρονιά που φέρνει στο προσκήνιο σχέσεις, συνεργασίες και συμφωνίες και είναι απαραίτητο να κινηθούμε με αποδοχή και με γνώμονα την συνεργατικότητα. Η χρονιά είναι το προτελευταίο στάδιο προτού κλείσει ο κύκλος της δεκαετίας και ως εκ τούτου προετοιμάζει την μετάβαση σε ένα νέο σύνολο δεδομένων που αρχίζει και εφαρμόζεται πρακτικά από το 2020 και μετά.

Σε αυτό το στάδιο του κύκλου επαναπραγματευόμαστε τις σχέσεις όχι μόνο με τους άλλους, αλλά με την ανθρωπότητα γενικότερα και παίρνουμε αποφάσεις που αφορούν στο πώς θέλουμε να συνεχίσουμε να κινούμαστε ως άνθρωποι και στο πώς μπορούμε πιο λειτουργικά και πρακτικά να προσφέρουμε και να βοηθήσουμε το σύνολο.
 
Επίσης είναι η περίοδος που μέσα από την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί παίρνουμε, ο καθένας ξεχωριστά, μαθήματα και συνειδητοποιούμε ή αναγκαζόμαστε να συνειδητοποιήσουμε το γεγονός ότι για να συνεχίσουμε χρειάζεται να αλλάξουμε και να εφαρμόσουμε αυτό που έχουμε κατανοήσει. Η ικανότητα διαχείρισης της δύναμης που έχουμε, της ενέργειας και του χρόνου μας, των υλικών πόρων που διαθέτουμε και η οργάνωση της ζωής μας σε όλα τα επίπεδα, θα παίξουν σημαντικό ρόλο φέτος.

Μετρώντας τους μήνες

Οι πρώτοι δύο μήνες του έτους είναι κουραστικοί καθώς προσπαθούμε να προλάβουμε όρια, χρονοδιαγράμματα και προθεσμίες και κουραζόμαστε πολύ μέσα από την απαιτούμενη προσπάθεια που χρειάζεται για να υλοποιήσουμε σχέδια και ιδέες ή για να διορθώσουμε λεπτομέρειες. Είναι το κατάλληλο διάστημα για να δώσουμε ενέργεια και ώθηση στα σχέδιά μας και να επιμείνουμε για να πετύχουμε.
 
Το επόμενο τρίμηνο, δηλαδή από Μάρτιο μέχρι και Μάιο, είναι περίοδος με πολλές αλλαγές, ανατροπές και σημαντικές διαφοροποιήσεις στα σχέδιά μας. Διάστημα ανανεωτικό, καθώς καινούργια δεδομένα κάνουν την εμφάνισή τους, αλλά και προκλητικό ταυτόχρονα καθώς θα χρειαστεί να κρατήσουμε ισορροπίες και να αναλογιστούμε σε σχέση με τα αποτελέσματα των πράξεών μας. Είναι το κατάλληλο διάστημα για να τολμήσουμε κάτι διαφορετικό.
 
Το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου φωτογραφίζει ένα καλοκαίρι που θα είναι σοβαρό και κουραστικό, ίσως ακόμη και σκληρό για κάποιους. Είναι το δίμηνο που αρχίζουν διαδικασίες που σκοπό έχουν να μας βοηθήσουν να πλησιάσουμε την ολοκλήρωση, την αποδέσμευση, τον αποχαιρετισμό και την μετάβαση σε μια νέα κατάσταση. Ιδανικό διάστημα, αν και όχι εύκολο, για να εντοπίσουμε τις νέες κατευθύνσεις και να προετοιμάσουμε το έδαφος για το επόμενο μας βήμα.
 
Από τον Αύγουστο και μετά αρχίζει μια περίοδος δυναμική, όπου μπορούμε να δούμε καινούργια πράγματα να εμφανίζονται, τις συνθήκες να αλλάζουν και τα πάντα να επηρεάζονται από την απόφαση μας να προχωρήσουμε και να δημιουργήσουμε. Ένας νέος, μικρός κύκλος εργασιών αρχίζει και μας οδηγεί μέχρι και τον Νοέμβριο, μήνας κατά τον οποίο έχουμε πια καταφέρει να χτίσουμε και να εδραιώσουμε ό,τι μπορούσαμε κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Ο βασικός ετήσιος τόνος για κάθε θεμέλιο λίθο

Κάθε προσωπική χρονιά ενεργοποιείται στα γενέθλιά μας αλλά αρχίζει να λειτουργεί ακόμη και ένα τρίμηνο νωρίτερα. Όσο πιο κοντά πλησιάζουμε χρονικά στα γενέθλιά μας, τόσο περισσότερο αισθητή είναι και η δόνηση από την καινούργια χρονιά. Ο προγενέθλιος μήνας, επειδή ακριβώς είναι η περίοδος που ενεργούν τόσο οι δονήσεις από την προσωπική χρονιά που φεύγει όσο και οι δονήσεις από την προσωπική χρονιά που έρχεται, είναι πάντα μια μεταβατική περίοδος συγκεχυμένων αναγκών και ψυχολογικής κρίσης, η ένταση της οποίας εξαρτάται από την συγκεκριμένη ημερομηνία γέννησης του κάθε ατόμου.

Με την περίπτωσή μου τι γίνεται;
 
Τον θεμέλιο λίθο της ημερομηνίας σου τον βρίσκεις αφού προσθέσεις την ημέρα και τον μήνα της γέννησής σου και ανάγεις το αποτέλεσμα σε μονοψήφιο αριθμό. Αν για παράδειγμα έχεις γεννηθεί 25 Σεπτεμβρίου οποιουδήποτε έτους, τότε προσθέτεις 25+9=34 και με αναγωγή καταλήγεις 3+4=7.
 
Αφού υπολογίσεις τον θεμέλιο λίθο της ημερομηνίας σου συνέχισε στο astropedia.gr  για να διαβάσεις τον βασικό τόνο του νέου έτους, έτσι όπως διαμορφώνεται για σένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: